• Előrehaladott tüdődagana

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Ildikó! Meglehetősen távoli, de szívemnek igen közeli rokonomnál, nagyapámnál nagyfokú, gyors ütemű, (a tünetek az utóbbi 3-4 hónapban jelentkeztek) egészségügyi hanyatlás (gyengeség, fáradékonyság, mellkasi állandó fájdalom, gyakori erős köhögés, étvágytalanság, testsúly 10%-ának elvesztése (8kg) után nagysejtes, rosszindulatú tüdődaganatot állapítottak meg. Jobb oldali tüdőlebenyben található, mérete megdöbbentő, 5x8 centiméter, szó szerint ökölnyi nagyságú. Jelenlegi állapota, idős kora (82éves), és egyéb egészségügyi problémái miatt semmilyen kezelést, műtétet nem hajlandó vállalni. Ezt megérteni nem, legfeljebb elfogadni lehet. Én csupán annyit szeretnék kérdezni, hogy ezek tükrében mire számítsunk? Mennyi ideje lehet hátra? -Tudom hogy mindenkinél más és más lehet a lefolyás időtartama, de egy körül-belüli értékkel tudna-e szolgálni számomra? Szenvedés várhat-e rá az elkövetkezendőkben? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Árki Ildikó válasza a Tüdőrák témában

        Tisztelt Kérdező! Nagyon sajnálom, hogy nagyapja ilyen beteg. Sajnos, sok jóval nem tudom biztatni, de gondolom, ezzel Ön is tisztában van. Jósolni nem tudunk. A túlélés idejét az is befolyásolja, hogy vannak-e (és hol?/ agy, csontok) áttétek, valamint a daganat mérete és növekedése is. A nagypapa sajnos eltávozhat lassabban, de hirtelen állapotrosszabbodás következtében is. Tisztelettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2015. január 20., 20:00; Megválaszolva: 2015. január 26., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó