• Omega 3 halolaj EPA + DHA

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktzornő/Doktor Úr! Utóbbi időben igen érzékeny lettem az élet apróbb helyzeteire. Értem ez alatt, sértődékenyebb lettem, sokat agyalok apró dolgokon, labilisabb lett a hangulatom... Étrendemet nem mondanám jelnleg változatosnak (olyan termékeket amiben omega 3 található abszolút nem fogyasztok.. Olvastam a neten tanulmányokat miszerint az (állati eredetű) Omega 3 (abból is az EPA 1 gr/nap) jótékony hatással lehet a depresszív tünetekre.. Így gondoltam szednék étrendkiegészítő formájában., (halolaj)+ mellé kis B vitamint. Amit kinéztem halolaj (adagolási javaslat 5ml) tartalma: 800mg EPA, és 500mg DHA E vitamin 29,5 mg. Lehetséges ebből tuladagolás?

        Dr. Veress Dóra válasza a depresszió, halolaj, B-vitamin témában

        Kedves Kérdező! Ha a gyártó által javasolt mennyiségben szedi az étrendkiegészítőt, akkor nem adagolhatja túl. a B-vitaminok vízben oldódnak, így nem raktározódnak a szervezetben, hanem a vizelettel távoznak, így ettől sem lesznek túladagolási tünetei.


        Kérdés: 2011. szeptember 21., 18:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: