• Klimax vagy pánik

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/Úr!Fél éve abbahagytam a Citapram szedését,4 hónapig szedtem,előtte egy évig nem,aztán az idén már három közeli haláleset történt..de a lényeg..,hogy többször éreztem mostanában szapora szívverést,85 körül volt,nyugalmi állapotban.EKG t csináltak,minden rendben,holtert is ,ott csak azt mutatta ki/a szívemmel semmi probléma!,hogy az egésznapos tevékenységemkor..ide -oda megyek,itthon dolgozom,három gyerek,túl sokat "aggódom" a rendért,mindig mindent megakarok csinálni...szóval pörgök ezerrel.Így mért a holter 100 körüli pulzust,éjjel teljesen jó voolt :65.Ha végre elalszom ,mert ez a másik nagy bajom,,nehezen alszom el..Tehát a szívemmel nincs semmi.Létezik -e,ezt szeretném megkérdezni,hogy alacsony ösztrogén// 60 ./ szint miatt 5 éve teljesen kipakoltak....lehetnek e ezek a szapora szívverések ?Ovestin tablettát javasoltak..de nem tudom merjem e.Ezért kérdezném Önt ,mit tegyek? Köszönettel Zsu

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, menopauza témában

        Kedves Zsu! A menopauzának lehet tünete a szapora szívverés, de okozhatja edzettlenség és stressz is. Ha nem akar gyógyszert szedni, akkor meg kellene próbálni kicsit többet mozogni. Ez nem a takarítást jelenti otthon, hanem napi háromnegyed óra sétálást, úszást, biciklizést. Ezzel megnövelheti az állóképsségét, és a szív pumpafunkciója is javul. A stressz oldására javaslom a relaxációs technikák elsajátítását, a jógát. Ez utóbbi testedzésnek sem utolsó! Igyekezzen naponta fél-egy órát csak magával törődni. Kényeztesse magát, vegyen egy meleg fürdőt, találkozzon a barátnőivel, próbáljon meg kikapcsolódni és nem a családtagok után rohangálni. A hormonpótlást ettől függetlenül kipróbálhatja, az a szívdobogáson kívül más hormonhiány okozta kellemetlen tünetet is enyhíteni fog.


        Kérdés: 2011. augusztus 17., 23:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 22:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: