• Pánik?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy pár hete buszon utazva egyszer csak elkezdett zsibbadni mindenem, nehezen kaptam a levegőt, szédültem, a pulzusszámom akkor lelassult, és alig akart verni. Nagyon megijedtem, hisz hosszú útról volt szó. Másnap már a pulzusom 116 volt, szédültem, és rossz volt a közérzetem, így elmentem a legközelebb orvoshoz, aki béta-blokkolót adott, majd felírt. Bár tudom, h nem jó szokás, de elolvastam a betegtájékoztatót amibe valami olyasmi volt, hogy "hirtelen szívmegállást okozhat", azért nem mertem bevenni. Éjszaka nehezen aludtam, gombóc a torkomban, mellkasban feszítő érzés, és folyton csak a legrosszabbakon járt az eszem. Iszok egy nyugtató teát, azóta egy kicsit jobb, de a félelem a legrosszabbtól meg van. És mostanában észrevettem, hogy néha egy ütemet kihagy a szívem. Nem gyakori, de emiatt is aggódom. Halálfélelmem van, és félek. A mellkasomban tompa nyomó, és szúró érzés is jelentkezik, valamint olyan érzésem van, mintha zsibbadna a fejem. Félek egyedül elaludni, és hogy egyedül mit fogok csinálni, ha valami baj lesz.

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás témában

        Kedves Kérdező! A tünetei szorongásos betegségre utalnak, ennek ellenére viszont érdemes lenne kivizsgáltatni magát. Egy labor, egy EKG, egy pajzsmirigyvizsgálat Önt is megnyugtatná és felfedné, ha valami szervi ok áll a tünetek hátterében.


        Kérdés: 2011. augusztus 14., 11:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 22:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: