• Milyen betegségre utalnak a tünetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot kívánok. 21 éves nő vagyok, 99kg és 165cm magas. A mellkasom fáj és olyan érzés mintha valaki ránehezedne, úgyan akkor a mellem két oldalt fáj és szúró érzés, meg a hátam is fáj, a fejem is fáj. Mindez körülbelül kéthete van. Néha van légszomjam is. Felkerestem a háziorvosom, Ő felírt nekem Calcimusc oldatos injekciót és 10mg-os Betaloc tabletát. Nem tudom, hogy beszedjem-e, mert nem értem mire is írta fel, konkrétumot nem mondott. Csak annyit,hogy a vérnyomásom alacsony 110/85, meg hogy túlgyorsan ver a szívem. Előre is Köszönöm a választ!

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A Betaloc tabletta csökkenti a szapora szívverést, a Calcimusc pedig kalciumpótlást jelent a szervezetnek. Ez utóbbi oldja az izomgörcsöt, hatással van az erek falában lévő izomzatra, szorongásos alapú tünetekre is jótékony hatású. A mellkasi panaszainak kivizsgálására érdemes lenne csináltatni egy EKG-t és egy vérnyomásmérést. Ha ezek eredménye negatív, akkor lehet azt mondani, hogy a panaszait okozhatja a túlsúly, vagy a nagy mellméret. Felmerül még lehetőségként a szorongásos eredetű mellkasi fájdalom, fulladás is.


        Kérdés: 2011. július 21., 18:42; Megválaszolva: 2011. július 24., 22:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: