• Szorongás, pánikroham

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr-nő olyan probblémával fordulok önhöz 1997-óta kezelne pánik betegséggel és erő szorongással most egy honapja kezdöttek a panaszaim hol jobban vagyok hol nagyon rosszul most kapta sanax 0.5 -ös fevarint és tiapridalt de még csak egy napja szedem ezeket az uj gyogyszereket az szertném kérdezni mennyi idő kellene hogy javulás lépjen fel és mit tegyek amikor rosszul vagyok vagy inkább jobban legyek mert ilyenkor nem tudok másra figyelni csak hogy rosszul vagyok semmi nem köt le csak arra tudok figyelni hogy rossul vayok testi tüneteim remegéz sziv fájdalom belső égető érzéz izzadás a kezemen lábamo kérem segitsen köszönöm hegedúsné

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, pánik témában

        Kedves Asszonyom! Ha az ezt megelőző hónapokban nem szedett hangulatjavítót, akkor minimum két hét, de inkább 4-6 hét kell, hogy a gyógyszer kifejtse hatását. Ez alatt az idő alatt több mellékhatás is jelentkezhet, de ezektől nem kell megijedni, ezek szépen lassan enyhülni fognak. Ha nem, akkor számoljon be róla a kezelőorvosának. A rohamok és rosszullétek alatt meg kell próbálni másra figyelni. Tudom, hoyg ezt mondani könnyebb, de sokat segít, ha siekrül elterelni a figyelmét. Lehet ilyenkor számolni, kívülről verset mondani, vagy egyszerúen csak arra figyelni, hogy mi történik Ön körül. Nagyon egyszerű figyelemelterelő módszer, ha kiválaszt egy színt, és az olyan színű tárgyakat keresi a környezetében. Ha a pirosat választotta, akkor próbáljon meg minél több piros tárgyat felfedezni maga körül. Ez általában elég ahhoz, hogy ne a belső történésekre, félelemre, aggódásra fókuszáljon, hanem valami teljesen másra! Amíg a feladatra koncentrál enyhülni fognak a tünetek is!


        Kérdés: 2011. június 08., 13:23; Megválaszolva: 2011. június 10., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: