• Pszichés probléma okozza?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Nálam szokott olyan lenni, hogy hirtelen nehezen veszem a levegőt mindez pár másodperc és utána olyan érzés mintha bedobbanna a szívem, lehetséges, hogy bemagyarázom magamnak, hogy valami komolyabb bajom van, mivel voltam egyik bepánikolt estem következtében a sürgősségin és ott megnézték a szívemet is, nem volt semmi probléma (enyhén thaychard, vagy valami ilyesmi). De ez lehet valamiféle pszichés probléma hatása? Mert 5 hónapon belül 2 szerettemet is elveszítettem, és ez elég kellemetlen dolgokat idézett elő nálam, mint pl.: halálfélelem, alvászavar, elaludni kész kínszenvedés, főleg mikor már végre elaludnék hirtelen megriadok plusz álmomban üvöltözöm(mai napig), hirtelen előtörő sírógörcs...és ezért kérdezem, hogy lehetséges, hogy ennek a pszichés esetnek a következménye? köszönöm válaszát ^^

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, gyász témában

        Kedves Kérdező! A családtagok, barátok halála nagyon megterhelő érzelmileg. Ennek következtében nagyon sok probléma felléphet, alvászavar, depressziós tünetek és szorongás is. Ha a sürgősségin nem talátak semmilyen kardiológiai problémát, akkor a nehézlégzés és a heves szívdobogás lehet a pszichés állapot következménye. Ha 6 hónap alatt sem szűnnek a tünetek, akkor keressen fel egy pszichiátert, mert segítségre van szüksége a probléma feldolgozásához.


        Kérdés: 2011. május 28., 15:24; Megválaszolva: 2011. május 30., 22:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: