• Xanax

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves DoktorUr/Nő! Állandó szorongásra,nyugtalanságra,álmatlanságra az orvos o,5mg-os xanaxot irt fel egyik felét reggel másik felét este kell bevennem.Érzem hogy hat is sokkal nyugodtabb vagyok,bár még csak pár napja szedem viszont van hogy annyira lekábít,hogy nem nagyon tudok tőle tanulni,és ez most a vizsgaidőszak kezdetén nem túl jó..Illetve olvastam hogy memóriaromlást is okoz,ez igaz?Ezt hogyan kell értelmezni,amit megtanulok el is felejtem hamar?Igazából ezektől nagyon félek,mert muszáj lenne jól teljesítsek ebben a vizsgaidőszakban,de ha meg nem szedem aludni nem tudok és akkor meg azért nem megy a tanulás..:(Mit tegyek?Lehet mellette kávét inni vagy a kettő hatástalanítja egymást?Sajnos a vizsgaidőszakokat kávé nélkül ráadásul még xanax nélkül se nagyon bírom..:(Válaszát és véleményét előre is nagyon köszönöm

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, vizsgaidőszak témában

        Kedves Kérdező! A kávéban és a teában található koffein fokozza a szorongásos panaszokat, így ennek fogyasztását csökkenteni kellene. A szorongásoldók valóban csökkentik a koncentrációs képességet, így nehezebben megy a tanulás is. Nehezebb rögzíteni a tananyagot, és ebből adódnak a memóriagondok. Ha a kábaság miatt nem tud figyelni, akkor a reggeli gyógyszeradagot ne vegye be, csak az estit. Valószínűleg ez is segíteni fog aludni, és kipihentebben könnyebben megy a tanulás is. Ezek mellett elsajátíthat valamilyen relaxációs módszert, autogén tréninget, jógát, meditációt, ezek remekül csökkentenik a feszültséget!


        Kérdés: 2011. május 14., 17:06; Megválaszolva: 2011. május 17., 00:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: