• Szedjek rá gyógyszert?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Szorongó, zárkózott ember vagyok, mindig is ilyen voltam. 3 éve lett egy kapcsolatom, ez a férfi sokat segít sokkal oldottabb vagyok, de nem eléggé:az egyik ujjamon véresre kaparom a bőrt, ha sok a stressz. Szeretem őt, de mégis vannak napok, amikor úgy érzem, hogy bántanom kell őt, lelkileg. Olyanokat mondok, amiket persze később megbánok, nem akarok vele találkozni (nem élünk együtt, kb. heti 1-2 alkalommal találkozunk). Néhány napig tart ez a rosszkedv, feszült, nyugtalan állapot nálam, utána bűntudatom lesz, amiért sértegettem, de igazából minden visszatér a régi kerékvágásba. Szerinte szednem kellene ilyenkor valami enyhe nyugtatót, de én úgy érzem, inkább akaraterőre lenne szükség. Vagy orvosra? Mit tegyek? A párom egyelőre kitart mellettem, de félek, nem sokáig. Válaszát köszönöm.

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás témában

        Kedves Kérdező! Én nem a gyógyszerekben látom a megoldást, hanem a pszichoterápiában. Meg lehetne tanulni néhány stresszkezelési módszert, illetve oldani lehetne a zárkózottságát is ezzel a gyógymóddal.


        Kérdés: 2011. május 11., 11:39; Megválaszolva: 2011. május 12., 22:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: