• Pánikbetegség lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pánikbetegségre utalhatnak a tünetek? kb 2 éve tüszős mandulagyulladásom volt, az alatt a hét alatt, többször félelem érzés volt bennem hogy nem tudok nyelni és megfulladok. Ez a mai napig meg van, van hogy arra ébredek nem tudok nyelni. Kb 13 éve minden nap busszal utazom (kb 1 óra távolsági) munkahelyre. Reggelente hasmenés, szédülés, hányinger. Ha a buszon nem tudok elől leülni, csak hátrébb, akkor félelem érzés bennem, hogy mi lesz ha rosszul leszek, ha menni fog a hasam (Chron betegségem van). Mostanában többször mellkasi szúró érzés, tenyér izzadás, fejfájás (ez eddig is volt, de érdekes hétvégén mikor nem utazom nincs). Helyközi (BKV) járatra való felszálláskor is kezdem ezeket a tüneteket produkálni. A körzeti orvosomnak még nem mondtam,nem is tudom hogy ezekkel a tünetekkel hozzá kellene-e fordulni. Válaszukat előre is köszönöm

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás témában

        Kedves Kérdező! A panaszai egy része teljesen érthető, hiszen nem könnyű együttélni a Chron-betegséggel. A hasmenéstől és az ehhez hasonló emésztőrendszeri tünetektől lehet szorongás Önben. A problémát én abban látom, hogy egyéb tünetek is jelentkeznek és sok olyan élethelyzet van, amelyben ez korlátozza Önt. Ennek ellenére én nem pánikbetegségre gondolnék, hanem egy fokozott szorongásos állapotra. Ezt lehet szorongásoldókkal kezelni, de a legjobb a pszichoterápia lenne! A panaszaival nem kell feltétlenül a családorvost megkeresni, el lehet menni egyenesen a pszichiátriára is, mivel nem beutalóköteles a rendelés.


        Kérdés: 2011. május 11., 11:01; Megválaszolva: 2011. május 12., 22:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: