• 8 éves kislány

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy van egy 8 éves kislányom. Most első osztályos és matematika tanulási problémánk van.20-ig tanulnak összeadni és kivonni. volt már 46%-os felmérője is. Egyszer tudja egyszer nem.Összeadást kivonást keveri,"nem mindíg" az ujján számol mindent, azt is hogy mennyi 10 ből 9. Az év eleji felmérő egész jó volt 93%-os. Aztán fokozatosan romlott. 86, 63, 43%. A legutolsó most 63%-os lett.A kislány epilepsziás, 2 éves korában volt 2 ajulásos gyenge roszulléte. Kivizsgálást követően gyógyszert kapott, és azóta tünetmentes, nem volt rosszulléte. Még ő sem tudja, hogy "beteg". Nem lehet összefüggés? Egyébként nagyon szorongó alkat.A kisfiam is beteg volt akkor volt a kislány 4 éves és el kellett mennünk 3x 3 hétre pestre a kicsivel, és őt itthon kellett hagyni, és azóta kezdődtek a félelmei, szorongása.6 éves korában elkezdtük az iskolát és ki kellett vennem, mert teljesen kikészült 3 hét alatt. Rosszul látott, egyfolytában wc-re járt agresszív lett és rengeteget sírt , aludt.A tanítónénivel megbeszéltük, hogy nem iskolába való és vissza vittem az oviba. Ez a rossz iskolai élmény a mai napig benne él. Még a régi iskola utcájába sem akar bemenni. A mostani iskoláját viszont nagyon szereti, minden tantárgyból kitűnő csak a matek a mumus. Már reggel ha aznap van matek óra a hangulata rossz. Azt mondta Matek felmérőnél remegett a lába.Kérem szépen tanácsoljon valamit mit tegyek kova menjek mert most tudatosult bennem, hogy valami probléma lehet és nem lustaságról van szó. Rengeteget gyakorolunk sokszor napi 2-3 órát, de úgy érzem minden hiába.Vajon diszkalkulia, vagy csak pszihés eredetű a dolog? Ön szerint hova menjek ki tudna nekem segíteni. Hétfőn viszem kineziológushoz.Bizakodva várom válaszát. Maradok Tisztelettel:Magos Ildikó

        Kovács Piroska válasza a szorongás, iskola témában

        Kedves Ildikó, Amennyiben van iskolapszichológus az iskolában, úgy forduljanak hozzá. Ha nincs, akkor az illetékes nevelési tanácsadóba jelentkezzenek, ahol szakszerű ellátást kaphatnak és a kivizsgálás után terápiás ellátásban is részesülhet a kislány, amennyiben ez indokolt.


        Kovács Piroska
        Pszichológus

         Kovács Piroska

        Kérdés: 2011. május 04., 11:10; Megválaszolva: 2011. május 07., 18:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: