• Paroxat elhagyása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Fél éve pánikbetegséget állapítottak meg nálam főként nekem nehézlégzéssel jött a dolog. Paroxatot szedtem napi 20mgot azaz reggel egyet. azt mondták hogy fél évig minimum szedjem, nos a fél év lassan le telt és mivel szeretnék róla leszokni elkezdetem már több mint két hete reggel egy felet szedni belőle. kÜLÖNÖSEBB megvonási tüneteim nem jelentkeztek max szédülés, hányinger...az lenne a kérdésem hogy Ön szerint meddig kéne még felenként szednem vagyis hogy hogyan tudnék vele leállni?Egy 19 éves lány.

        Dr. Diószegi Judit válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Levélíró! A dóziscsökkentést menetét egyénileg kell mindig mérlegelni, attól függően, hogyan reagál rá a páciens. A csökkentést általában 10 mg dózissal teszik. Az időtartam több hét, szükség esetében esetleg több hónap, nagyon kellemetlen tünetek fellépésekor lehetséges, hogy indokolt visszatérni a korábbi adagra és a kezelőorvos még kisebb lépésekben teszi az elhagyást.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. november 11., 10:30; Megválaszolva: 2010. november 14., 21:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: