• Pánik

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő /úr ! év orvosról-orvosra járás után pánik zavart , szorongást állapítottak meg nállam ! A doktornő Sertralin tablettát írt fel ! De elmentem egy másik pszichiáterhez is ő pedig xanaxot és cipralexet írt fel ! Nem tudom , hogy milyenek ezek a gyógyszerek , de nem szeretnék semmiféle gyógyszerre "rászokni" , meg egy kicsit tartok is e gyógyszerek mellékhatásaitól ! Kipróbáltam a Valerianat és a valeriana relaxot is , de igazán úgy érzem , hogy egyszer jobb , egyszer rosszab , sőt olyan , mintha ettől a valerianatól rosszabb lenne ! Igaz még csak egy pár napja szedem ! Nem tudom , mit tegyek ! Válaszát előre is köszönöm !

        Dr. Diószegi Judit válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Levélíró! A pánikbetegség kezelése antidepresszáns gyógyszerek (ilyen a Sertralin és Cipralex is) és szükség esetén szorongáscsökkentő készítmény (pl.: Xanax), melyet később elhagynak. Emellett fontos szerep jut a pszichoterápiának. Mind a két fent említett antidepresszáns hatékony a pánikbetegség kezelésére. Tehát válasszon egy kezelőorvost és kövesse javaslatait.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. október 11., 10:05; Megválaszolva: 2010. október 12., 18:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: