• vérkeringési zava

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Mindeddig azt hittem, hogy mindenféle reumám vagy izületi gyulladásom van. De a vérleleten a vérsüllyedés 18, tehát másutt kell keresni a bajt. Fáj a vállam, a karom, a csuklóm és a kézfejem. Dagadtak az ujjaim és alig tudom ellátni magam. A teát két kézzel kell megfogni, hogy meg tudjam inni. Merevek az ujjaim és az éjszakák a legrosszabbak. Reggel hosszú idő, amig mozgásba tudom hozni a kezemet. Ez új tünetek. talán egy hónapja van így. De a körmeim repedezettek, sokszor az ujjamig le kell vágni, a hajam megritkult, és ebben az évben egy influenzával majd 3 hétig küszködtem. Vitamint szedek állandóan, mert keveset eszem és nem elég változatosan étkezem, egyedül vagyok. Pár éve pitvar fibrillációval kezelnek. Elég rosszul megyek, bottal közlekedem gerinc gondok miatt. A vérnyomásomat szoktam mérni, 125-140/80-90, Van kutyám, minden nap legalább 1 órát a szabadban sétálunk. A kérdésem az, hogy mivel és hogyan lehet a vérkeringést javítani? Köszönettel és üdvözlettel Majoros Endréné

        Dr. Molnár Dóra válasza a pitvarfibrilláció témában

        Kedves Kérdező, sajnos részletes leletek ismerete nélkül nem lehet megállapítani mi lehet a panaszok hátterében. Szívelégtelenség kizárás mindenképpen ajánlott kardiológia vizsgálattal. A nem magas süllyedés érték ellenére nem reumás ízületi betegség, vagy nyirok keringési zavar is okozhat végtag duzzanatot többek között. Ráadásul, mint írja a gerince sem egészséges, a felső szakasz problémája is vezethet váll, kar fájdalomhoz. Háziorvosát keresse fel a kivizsgálás menetének megbeszélésre. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. április 04., 20:35; Megválaszolva: 2017. április 05., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: