• Gyógyszerszedés és képalkotó technikák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! 65 éves 178cm magas 86kg súlyú férfi beteg vagyok. Március 16-án estem át a második rádiófrekvenciás katéteres abláción paroxizmális pitvarfibrilláció miatt. Mind a négy pulmonális vénánál találtak rekonneckciót viszonylag sok ponton, amit sikeresen izoláltak. A műtét közben és utána nem volt semmilyen komplikáció és ezért másnap reggel hazaengedtek, amióta teljesen jól is vagyok, semmilyen panaszom sincs. Két kérdésem lenne: 1. 2×150 mg Pradaxát kell szednem 2×40 mg Controloc mellet. Azt nem mondták, hogy meddig. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetekben általában meddig szokták javasolni ezek szedését? Feleslegen nem szeretném szedni őket a mellékhatásaik miatt. 2. Milyen képalkotó technikát tudna javasolni amellyel az esetleges abláció által kiváltott szövetgyengülést, szövetkárosodást, szövetelvékonyodást (aneurizmát), stb. ki lehetne mutatni. Kicsit félek ettől, mert ugyanazon területeknél történtek az ablációk mint az első alkalommal és elég sok ponton. Az orvosok megnyugtattak, hogy ilyen nagyon ritka. Azonban én szeretnék biztosabbra menni, ha ez lehetséges. Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel, Dr. Gerő László

        Dr. Molnár Dóra válasza a Pitvarfibrilláció témában

        Kedves Kérdező, a vérrögösödés gátló szedésének időtartama látatlanban nem megmondható mivel sok tényező befolyásolja az indikációt, néhány hétig egészen biztosan kell szedni a beavatkozás után. A jövőt illetően ellenőrzéskor - gondolom, hogy kontrollra visszavárják- kérdezze meg a kezelőorvost. A szív szerkezeti viszonyairól a szív ultrahangos vizsgálata elég jó képet ad, speciális anatómiai elváltozások esetén szív MR vizsgálat mutatja meg a legpontosabban a strukturális viszonyokat. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. március 21., 12:27; Megválaszolva: 2017. március 26., 14:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: