• Agyinfarktus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő.édesapám három hete rosszul lett ami most derült ki sajnos amikor egy reggel nem tudta leirni mit kell venni a boltbol.ő 64 éves mindig örökmozgó dolgos ember volt és soha nem szorult mások segitségére.két hete történt ez az irásos dolog akkor el is vittük orvoshoz labort és nyaki ér ultrahangot csináltak neki,az eredmény negativ lett.de az állapota naponta romlott nehezen használta a jobb kezét ezért visszamentünk a körzeti orvoshoz és kértük küldje valahová nert romlik az állapota.A neurológiára mentünk ahol ct vizsgálatot kértek sajnos soká lett volna az időpont igy soron kivül fizetős vizsgálatra vittük.AZ eredmény nem lett egyértelmű bal oldalon 3,5cm folt van.nem zárták ki az agydaganatot sem.közben 3 napja a jobb lábára már nem tudta a papucsot felhuzni és a lépcső es a küszöb is nagy akadály lett, megy de inkább csak csoszog segitségre van szüksége az öltözéshez is.rábeszéltük nehezen hogy menjünk be a korházba.három napja van benn az orvos kért MR vizsgálatot és azt mondta nekünk valoszinű hogy agyinfarktus.jövö héten viszik a vizsgálatra.szeretnénk tudni hogy ha tényleg agyinfarktus volt akkor az gyogyitható e teljesen vagy mire számitsunk a jövőre nézve.köszönöm válaszát

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! A folyamat ilyen lassú rosszabbodása nem jellemző az agyi infarctusra, az általában hirtelen alakul ki és 1-2 nap alatt rosszabbodik. A rehabilitációtól várható javulás, mert ha jól értem nem bénult le teljesen az Édesapja jobb oldala. Minél enyhébbek a tünetek, annál jelentősebb fokú javulás várható. A javulás mértéke egyénenként változó, illetve vannak akiknél hamarabb elkezdődik, másoknál hetek múlva. Sok türelem és folyamatos gyógytorna szükséges a javuláshoz.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 13., 07:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 18:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!Nagymamám miatt kerestem meg Önt.30 éve műtötték syringomyelia miatt,annak az egyetemnek a klinikáján, ahol Doktornő is tanult.Emellett szívelégtelensége is...