• Lábdagadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/nő! Édesapámnak 1 hónapja agyinfarktusa volt, azóta itthon van már. Jobboldali gyengesége van, és a beszéde is elment. Azóta már nagyon sokat javult, a gyógytorna is megy. A kérdésem az lenne, hogy bedagadt a jobb lábfeje, most az azért lehet, mert megvan erőltetve? ilyenkor ez normális? Természetesen beszoktuk neki vizes borogatással kötni és felstóculni, hogy még jobban ne dagadjon, és akkor általában le is lappad neki kicsit. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a stroke, lábdagadás témában

        Kedves Kérdező! A gyengült végtag megdagadása a betegség velejárója. kevésbé mozog ez a végtag, emiatt a vénás keringése rosszabb, ez okozza a lábdagadást. Amit lehet ellene tenni, tornáztatni, masszírozni, ha ül felpóckolni, hogy ne lógjon, ezek javítják a keringést és csökkentik a duzzanatot.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 07., 16:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 14., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: