• Agyvérzés után ...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagybátyám, két hete agyvérzést kapott 61 éves. A feje jobb oldalán felül érintette a stroke. A műtét sikeres volt, csak sajnos lassan húzódik le a fejében a duzzanat. Egy hete már beszélgetett, mozgolódott, most pedig folyamatosan csak alszik. Ébresztgetjük, de nem hajlandó felkelni, csak egy fél percre, és utána vissza alszik. A nővérkék elmondása szerint, éjszaka ,,aktív,, mozgolódik, szondát szeretné kivenni az orrából, beszél. Ennek mi lehet az oka? Hallottam már olyat is, hogy a strok-os betegek, nem érzékelik a nappal - éjszaka változását? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! Agyi történések után gyakran előfordul, hogy a nappal-éjszaka érzékelése felborul. Ilyenkor nehéz a visszaállás a normális alvás-ébrenlét ciklusra. Az első próbálkozás az lehet, hogy nappal nem szabad aludni hagyni, éjszakára pedig altatót kell neki adni. Általában vissza szokott fordulni a ciklus, de változó idő kell hozzá. Türelemre van szükség.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. július 25., 14:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 20:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!Nagymamám miatt kerestem meg Önt.30 éve műtötték syringomyelia miatt,annak az egyetemnek a klinikáján, ahol Doktornő is tanult.Emellett szívelégtelensége is...