• Stroke rehab

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        OLVASTAM,HOGY EGY SPANYOL STROKE.-BAN BAL OLDALÁRA LEBÉNULT FÉRFIT 4 ÉV UTÁN JOBB KEZÉT 3 HÉTRE SINBE TETTÉK, ÉS UTÁNA A BAL KÉZ 50%-BAN VISSZANYERTE FUNKCIÓJÁT. NÁLUNK VAN-E ERRE LEHETŐSÉG?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! Valószínűleg nem a bénulás múlt el, az egy ilyen "cseltől" nem tud elmúlni. Arról lehet szó, hogy a beteg bénulása enyhe fokú lehetett, tudta volna használni a bal kezét, csak nem akarta. Ez jobb féltekei agyi károsodásoknál gyakran előfordul; a beteg nem vesz tudomást a bal oldaláról és nem használja. A jobb kéz kiiktatásával rá van kényszerítve a bal kéz használatára. Ehhez nem kell begipszelni, elég ha felkötik ezt a kart. Ez csak bal oldali bénulásnál használható.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 20., 13:19; Megválaszolva: 2011. június 26., 19:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: