• Kiujulas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur! Mar nem ertem ami tortenik velem ezert irok.2011-ben mellrakkal operaltak.jobb mellem felso negyedet eltavolitottak kaptam 29 sugarat,kemot aztan herceptint masfel evig.tavaly szeptemberben az 5 evesem negatuv lett.majusban talaltam egy 1cm es csomot a mellemben a muteti hegtol par cm re.mammografia muteti hegnek nezte aztan ultrahang utan cytologiai mintavetel tortent.eredmeny c5.azota voltam mr en es pet ct en es vervetelek mellkas rontgen.minden jo.azon vagyok ledobbenve hogyan lehet negativ a pet ct ha a cytologiam c5?azt hittem a pet ct a rakdiagnosztika csucsa.es azt sem tudom elkepzelni a testembol kivett szovetmintat egy patologus felre ertekelne.most voltam core biopsyan.annak eredmenyet varom.ott azt mondta a foorvos asszony olyan pici miert nem veszik mar ki.a sebesz teljes mell eltavolitast akar egyben helyreallitassal.a plasztikai sebesz viszont azt mondja szilikonnal nem lehet mert a sugarat kapott bor nem birna el ezert ajanlja a hasplasztikat es abbol helyreallitani a mellet.szoval barkinel megfordulok mindenki mast mond.igaz nem.lehet ket emlo megtarto mutet?tudom zavaros amit irok de mint latja engem is teljesen osszezavarnak. Tehat on szerint mi tevedhetett?hogy nem latja a pet ct a rakot? Lehet e ujabb emlo megtarto mutet? Sugarat ujra nem kaphatok japhatom e es mitol fugg az ujfajta tus besugarzas? A hasplasztika utan letrehozott uj mellett bevallaljam e?kepes leszek e halos hasplasztika utan teljesen felepulni?es az igy kepzett uj mell nem sorvad vagy szivodik fel egy ido utan? Koszonettel:zsuzsi

        Dr. Papp Géza válasza a emlőműtét témában

        Kedves Zsuzsa! Először is nem tudok biztosan és megnyugtatóan válaszolni, mert ez egy összetett, emlosebeszeti vizsgálatot is igénylő kérdés. Javaslatom: várja meg a core eredményét, utána a kezelőorvosa vigye el onkoteambe, így kaphatja meg a leginkább önnek megfelelő kezelést. Üdvözlettel Papp Géza


        Dr. Papp Géza
        Sebész

        Dr. Papp Géza

        Kérdés: 2017. augusztus 10., 14:21; Megválaszolva: 2017. augusztus 15., 22:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: