• Súlynövekedés gyógyszertől

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        18 éves középsúlyos értlmli fogyatékos gyeremekem agressziv dühkitöréseire Hunperdal-Richter 1 mg-os gyógyszert kapott, napi 1x-i használattal. A hatása kíváló, teljesen jól van, a gyógyszer tökéletes. Ámde 3 hét alatt 8 kilót hízott és továbbra is kilónként szedi fel a további súlyfelesleget. Nem hízékony, inkább vékony típus, nem eszik sokat, ennek ellenére hízik. Kevesebb étel (normál adag napi 3x) nem jöhet szóba, mert nem tudom vele megértetni, hogy hiába éhes, nem adhatok többet és a mozgásszegény életmódot is él. 55 kilóról 64 kg lett 5 hét leforgása alatt. Kérem segítsen, hogyan tudnánk visszaállni eredeti súlyára, és tudna-e más gyógyszert ajánlani, ami nem hizlalja ilyen mértékben, de ugyanilyen jó hatásfokkal segíti betegségében.

        Dr. Varga Tamás válasza a hízás, risperidon témában

        Tisztelt Kérdező! Az ilyen típusú, hatékony gyógyszerek mindegyikénél előfordulhat súlygyarapodás, ha a HUnperdálnál előfordul vsz. a többinél is jelentkezne. Általában ez néhány hét szedést követően lelassul ill. megáll. Több mozgással és diétás megfontolásokkal ellensúlyozható.


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 06., 07:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 11:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: