• Prosztatarák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves webdoktor! Apósom 54 éves és prosztatarákot diagnosztizáltak nála. Volt neki egy beavatkozása a húgyúton keresztül ,a miről csak annyit tudunk, ahogy azért volt hogy tudjon pisilni. A legutóbbi vizsgálatok alapján a hasfala tele van nyirokmirigyekkel. Szeretném kérdezni hogy e kevés információ alapján meg-e tudná mondani, hogy milyen stádiumban van és mi várható. A nyakánál is van egy csomó, amiből most vesznek mintát, hogy kiderüljön hogy az is a prosztatától van-e. azt is mondták még hogy már nem műthető és gyógyszeres kezelést kap, de ezenkívül semmit nem tudunk! Olvastam a deutériumos vízről sés az Oncomarról. Mit gondol ezekről a termékekről? Előre is köszönöm, várom válaszát:

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a prosztatarák témában

        Szokatlanul fiatal korban (54 év) kapta az após a prosztatarákot. Régen-régen lehetett panasza, legalább fél év-év kell a vizelési elakadás kialakulásához. A hasfalban nincsenek komoly nyirokcsomók, tehát ott nem lehetnek - talán a lágyékhajlatban gondolja? A nyaki nyirokcsomók közül is a kulcscsont feletti árokban tudok elképzelni prosztatából eredő csomót, de ezt majd a sejttani vizsgálat megmondja. A csontjaival nincs baj? Derékfájás nincs? Az orvosok által előírt gyógyszeres kezelést tartom szükségesnek - nem kell a butaságok között Önöknek keresgélni. Ott vannak erre azok az urológusok, akik évtizedek óta ezzel a betegséggel (is) foglalkoznak. Ne legyünk okosabbak náluk. Egyébként a deutérium-mentes víz egyértelmű ostobaság. Az Oncomar nem annyira, de prosztatarák inoperábilis eseteiben többezres beteganyagon végzett tanulmány nem jelent, tehát klinikai hatásossága egyáltalán nem bizonyított. De ha a család úgy gondolja, kisérletezzenek egy emberen. Egyébként ezt a törvény csak bizonyos nagyon szigorú feltételek között, arra kijelölt intézetekben és személyzettel engedélyezi, különben törvénytelen. De mivel a ilyen szerek közül egyik sem gyógyszer, csak "gyógyhatású készítmény", ezért nem vonatkozik rájuk a gyógyszertörvény. Tudniillik hatástalan szerekre miért adnának gyógyszer-engedélyt a hatóságok? Ezekre csak az OÉTI ad engedélyt, akik csak azt vizsgálják, hogy nem ártanak-e? Hatást nem vizsgálnak. Tehát hatástalanok - a gyártó zsebének persze nem tesznek rosszat.


        Kérdés: 2011. május 03., 22:31; Megválaszolva: 2011. május 16., 12:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Prosztatagyulladásom van már vagy 4 éve.Tavaly nyár végén műtöttek hólyagnyakszűkületre ami sikertelen volt.Sajnos ugyanúgy megmaradtak a vizelési ingerek és most újabb műtét lesz a semmelweis egyetem urológiai klinikáján. A szerv már nem...