• Méhen belüli ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A következő problémával fordulok önök felé:

        tegnapi napon jártam nőgyógyásznál, és az orvos hüvelygyulladást, hólyaghurutot, kismedencegyulladást, és a jobb oldali méhemben egy 31mm-es cisztát talált.Kaptam kúpot, egy vízben feloldható port amit kétszer kell bevenni a hólyaghurutra, egy gyulladásgátlót, meg egy Norcolut nevű tablettát, és csak szeptemberben tudok hozzá visszamenni, szabadsága miatt.

        Az lenne a kérdésem hogy a kezelés időtartama alatt lehet e végezni hüvelyöblítést, és hogy mikor lehet élni szexuális életet a kezelés alatt?A férjem külföldön dolgozik, és pont ezen a héten jön haza mindössze pár napra.Nem lesz rosszabb a helyzet, ha "együtt"leszünk?Főleg a ciszta miatt aggódom!!

         

        Várom a mielőbbi választ!Köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a nőgyógyászati probléma témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem a méhében van cisztája (hiszen nincsen is bal, és jobb oldali méhe, kivéve, ha nem fejlődési rendellenessége van, de arról már tudna), hanem a petefészekben. Egy 3 cm-es ciszta miatt nem kell aggódnia, majd a kontrollra kell visszamennie, és elleőrizni kell, hogy változik-e a mérete.

        Amire jobban oda kell most figyelnie, az a gyulladás. Amennyiben folyása van, akkor feltétlenül védekezzenek óvszerrel, hogy ne okozzon gondot. Remélhetőleg a panaszok csökkenni fognak addigra. A kúp használata alatt azonban kerülni kellene az együttlétet. Hüvelyöblítést nem jó túl gyakran használni, hetente max. 2x, és még a kúp felhelyezése előtt. egyébként hetente 1x elegendő, ha alkalmazza, akkor Gynoflor nevű hüvelytablettát tegyen fel utánna, hogy a kimosott lactobacillusokat pótolja.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-08-08 19:38:25; Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 19:38

        Tudjon meg többet: nőgyógyászati probléma
      • Kérdések és válaszok a témakörben: