• Hagyomanyos spiral gondok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur! Masfel honapja arany-rez otvozetu spiralt raktak fel hogy megakadalyozzak a konizacio utani mehszajosszetapadast mely mar ketszer megtortent. Julius 2-an rakta fel a spiralt az orvos,a menszesz 3.napjan. A julius vegi menszeszem 5 napos volt de csak minimalisan tobb verzessel. Mult vasarnap (aug.6-an) estere ismet verezni es gorcsolni kezdtem. Ez a ciklus 11.napja volt. Kedd ejjel annyira sok ver jott (aminek a színe egesz sotet mondhatni borvörös, fekete darabokkal otvoulzve) hogy nagyon megijedtem mert pont vendegsegben nyaraltunk nekem pedig atazott a haloruham,bugyim,lepedom.. Szerda es csutortokon napkozben mar csak nagyon minimalis mennyiseg van az is inkabb csak a tampon vegen latszik.. Mivel a ciklus 11.napjan kezdodott ez a verzes nagyon nagyon megijedtem hogy mi ez. Az elso spiralos honapban nem fordult elo ilyen. Orvosom azt mondja hogy ez a hagyomanyos spiralnal elofordul.. No de ezt en nem ertem. Mozog a spiral bent es leszedi a nyalkahartyat vagy mi okozhatja a verzest? Ultrahang a spiral felrakaskor es azota sem volt. Kernem hogy modja el hogy a spiral "szarnyai" a mehen belul hol helyezkednek el es mi lehet ilyen iud-nel a verzes hattere? Koszonom szepen. Ui: a konizaciok eles keses mutetek voltak mehszaj varrassal es a masodik szovettan mar ep szellel tortent, azota egy negativ citologiam volt majd szeptember elejen aktualis a kovetkezo 3.havi..

        Dr. Kiss György válasza a Hagyományos spirál gondok. témában

        Tisztelt Hölgyem ! A spirál / felhelyzést követő 1-2 hónapban/,mint "idegentest" szerepel a méh üregében, egészen addig, mig a spirál hozzá nem idomul a méh üregéhez. Ez a folyamat okozhat vérzést, görcsöket is. Ha a továbbiakban is fellépnek ezek a panaszok, akkor a spirál eltávolitása javasolt. A spirál jelenlegi helyzetének tisztázására mielőbbi hüvelyi ultrahang vizsgálatot javaslok. Jó hir, hogy a cytológia negativ lett, a szeptemberi kontroll fontos és addig a spirál sorsa is eldőlhet Felhelyezésnél a spirál "szárnyai" nagyrészt a méhfenékre simulnak fel, igyekezvén elzárni a petevezetők nyilásait, illetve a petebeágyazódást. Üdvözlettel: dr. Kiss.


        Kérdés: 2017. augusztus 10., 23:42; Megválaszolva: 2017. augusztus 11., 09:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: