• Mit tegyek ha eggyel több fogamzásgátlót vettem be?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Mirabella 75g/30g fogamzásgátló tablettát szedek. A mai napon sajnos kettőt vettem be (azt hittem, hogy elfelejtettem tegnap bevenni, de utána számoltam és rossz nappal kezdtem el szedni..) A kérdésem, hogy ilyenkor mi a teendő? Tovább szedem a megszokott időben a tablettát, és utána (6 szem van még hátra)? Vegyek ki az új levélből plusz egyet - így 21 tabletta helyett 22-t szedjek be, vagy ne, és akkor egy nappal korábban fejezem be a 21 szemet, így nem hétfőn veszem be az utolsó szemet, hanem vasárnap (és nem az eredeti keddtől számítom a 7 napot, hanem hétfőtől?). Köszönöm válaszát: Szatmári Anita

        Dr. Kiss György válasza a Mit tegyek,ha eggyel több fogamzásgátlót vettem be? témában

        Tisztelt Hölgyem ! Kérem, szedje be a további 6 tablettát, a megszokott időben,ezt követően tartsa be a 7 nap szünetet,majd ezt követően kezdje el a következő levél szedését. Ha teljesen biztos akar lenni, akkor a következő levél megkezdéséig használjanak kiegészitő védekezést /óvszer /. Másnál is előfordulnak ilyen "balesetek", de a fő hagsuly ilyenkor a kiegészitő védekezésen van. Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. július 10., 16:48; Megválaszolva: 2017. július 10., 20:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: