• Szakaszos mentruáció, előzményekkel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Két kisgyermekes nő vagyok. Az elmúlt 6 hónapban a kórtörténetem sokrétű. December: Konizáció, abrasió,szövettan CIS, nem épben. 2017.Február, rekonizáció, abrasió, szövettan épben metszve, CIN 1. Április: Nőgyógyászati ügyelet,mint kiderült, összetapadt méhszáj, altatásos úton kitágították és abrasió. Abrasió szövettanra NEM lett küldve,az előzmények miatt nem volt szükséges. Május 22-én nőgyógyászati vizsgálat ultrahanggal, erős hasi görcsök miatt,mely az egész has felületén érezhető volt,nemcsak az alhasban. Lelet: "6 mm-es endometrium, mozgatásra érzékeny méh, haematometria jelenleg kizárható". Ezután 4 nappal, 26-án reggelre erős görcsök kíséretében megjött, sokkal erősebb vérzéssel mint szokott, sok burgundy színű nyálkás darabkával, mely vérzés 2,5 napig tartott,majd vasárnap délutánra pikk-pakk megszűnt, ám másnapi együttlét után ismét vérzek és görcsöl a hasam, tegnap délután óta. El kell mondanom, hogy ezelőtt az együttlét előtt volt egy másik, 8 napja, akkor csak egy-két folt világosbarna vércsepp vol,nem pedig vérzés. Az első konizáció után volt CT-MR vizsgálatom ahol a 0.stádiumú CISnek nem találtak áttétjét, viszont a hasi ct annyit írt le hogy cervix kiszélesedett,inhomogén, de a kismedence MR erről nem tett említést, azt írták, a cervixben egyértelmű térfoglaló folyamat nem azonosítható. Holnap megyek az orvoshoz,de nagyon aggódom, hisz a szex utáni vérzésről sok jót nem olvas az ember.. Létezik, hogy vasárnap nem ürült ki a méh, és másnap újra folytatódott a nyálkahártya lelökődés? Most lenne esedékes a 3 hónapos kontroll műtét utáni citológia, és újra HPV teszt. ( egyébként tavalyi évben két hpv tesztem volt, HR 51-es tipus eredménnyel) Köszönöm a válaszát

        Dr. Kiss György válasza a Szakaszos menstruáció előzményekkel témában

        Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét. Az elmult 6 hónap eseményeire őszintén szólva nagyon nehéz egyértelmü választ adni. Talán annyit, hogy az aktus utáni pecsétlő jellegü vérzést még a conizaciók utáni állapotnak is lehetne venni, hiszen a méhszáj mütétileg lett képezve. A továbbiakat csak a rendszeres orvosi ellenőrzés, cytológia,HPV tipizálás, hüvelyi ultrahang eredményei fogják eldönteni és a teendőket is. Nagyon kérem, hogy szoros kapcsolatot tartson kezelőorvosával és a legkisebb tünetet is konzultállják meg. A CT vizsgálat eredménye negativnak mondható, de az események tükrében év vége fele történő ismétlése mérlegelendő. A továbbiakat nehéz megjósolni / vérzés, alhasi fájdalom ismétlődése /, de remélhetőleg Ön tul lehet már a "nehéz" dolgokon. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. május 30., 10:40; Megválaszolva: 2017. május 30., 19:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: