• Nőgyógyászati küret lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr!A kérdésem a következő.43 éves vagyok.Rendszertelen folyamatos nem nagy mennyiségű és kellemetlen szagú havi vérzéssel jelentkeztem nőgyógyászati vizsgálaton.A következménye egy egészségügyi kaparás.Ma elmentem az eredményért,de sajnos egyetlen orvos sem volt akit megkérdezhettem volna,hogy ez mit jelent.A méhkaparék bőven tartalmaz,nagy összefüggő endometrium részeket amelyekben a stromasejtek kp.nagyok,mirigyek kanyargós lefutásuak,secretumot is tartalmaz a lumen.Egy magasságban kanyargós és szűkebb lumenű,alacsonyabb hengerhámmal bélelt mirigyek csoportjai is előfordulnak.Egyes területeken csak subnuclearis vacuolisatio mutatkozik ugyanazon magasságban.Malignitásra,stromalobra utalo jel nincsen.Kismértékben elégtelen secretios nyálkahártya.Nem tudom,hogy ez mit jelent,vagy mi a teendő,és kontroll is csak két hét múlva esedékes.Eléggé félek.Kérem leírná nekem,hogy mi ez és mire számíthatok!!Előre is köszönöm mielöbbi válaszát!Kérem!!!!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a kaparék szövettani megítélés témában

        Kedves Kérdező! megnyugtathatom, hogy bonyolultnak tűnő szövettani leírása csak egy enyhe átmeneti hormonzavar képe a méh nyálkahártyában. A ciklus spontán rendeződése várható. Mindez az Ön korában gyakori pontatlanság, lehet, hogy majd később ismétlődhet.


        Kérdés: 2017. május 22., 13:07; Megválaszolva: 2017. május 24., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: