• Méhnyálkahártya polip esetén mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ÚR, két hete voltam nőgyógyászati ultrahangon, azt mondták,hogy a nyálkahártya meg van vastagodva, és ez rendellenes, múlt év november óta már nem volt menstruációm. Az elmúlt két évben négyszer volt műtétem, amikor polipot távolítottak el a méhemből. A legutolsó műtétnél nem volt igazolt a polip. Mindig hiszteroszkópiával műtöttek. Most öt napja nagyon fáj a hasam, és hátul a keresztcsontom, a hátam. A kezelőorvosom a méhem kivételét javasolta. Szeretnék mástól is véleményt kérni. Valóban vállaljam be a méhem kivételét, vagy ötödször is meg lehet műteni? Meddig várhatok a döntéssel ilyenkor? Válaszát előre is köszönöm! ui. úgy látom csak egy leletet enged feltölteni, akkor ide írom az egyik eredményt:Szövettani leírás: Polypus endometri részletei, kezdeti secretio fázis jeleit mutató endometrium részletek. Cervicitis chronica, a hámba reaktív gyulladásos jellegű atípiával.Observatio

        Dr. Szalóczy Péter válasza a kiújuló rendetlen vérzés témában

        Kedves Kérdező! Az ismét vastag nyálkahártya előbb-utóbb újra vérezni fog. Ez a méh már funkciója vesztett hibaforrás, melyre a szervezetének nincs szüksége. Az eltávolítása rutin műtét, utána megnyugvás van. Méhszáj szűrésre sem kell évente menni, legfeljebb kétévente hüvelyi ultrahangra, ha visszahagynának petefészket, melyeket vérzése megszűntével szintén érdemes lenne eltávolítani. Egyet értek kezelőorvosával.


        Kérdés: 2017. február 22., 17:51; Megválaszolva: 2017. február 22., 19:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: