• Menopausa-AMH

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 50 éves leszek augusztusban.A múlt év közepétől rövidültek a ciklusaim (21-23 nap),augusztustól pedig a menstruációm 2.-3. napján erős a vérzésem,majd fokozatosan csökken, és elhúzódik 6, időnként 7 napig is. A nőgyógyász Rigevidon tabletta szedését javasolta amíg meg van a mensesem, a menopausaig.A gyógyszer első felének beszedésénél nem volt probléma, de a második felében "barnázok végig".Úgy hallottam, hogy az AMH eredményből nagy biztonsággal lehet következtetni a menopausa bekövetkezésének időpontjára. Elvégeztettem ezt a vérvizsgálatot, melynek eredménye: 0,10 ng/ml. Ön szerint ez mit jelent? Mikorra várható a menopausam? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: A

        Dr. Tekse István válasza a Rigevidon témában

        Kedves Kérdező! A menopauza inkább tünetegyüttes mintsem egy szám alapján eldöntendő. A 0,1 AMH azt mutatja ,hogy már nincs petesejt tartalék a petefészkében. A Rigevidon inkább fogamzásgátló, mint hormonpótlásra alkalmas gyógyszer, érdemes lenne ezt átbeszélni kezelőorvosával. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2017. február 16., 18:36; Megválaszolva: 2017. március 02., 16:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: