• AMH eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 50 éves leszek augusztusban.A múlt év közepétől rövidültek a ciklusaim (21-23 nap)Augusztól pedig a mensruációm 2.-3. napján erős a vérzésem,majd fokozatosan csökken, és elhúzódik 6, időnként 7 napig is.Úgy hallottam, hogy az AMH eredményből nagy biztonsággal lehet következtetni a menopausa bekövetkezésének időpontjára. Elvégeztettem ezt a vérvizsgálatot, melynek eredménye: 0,10 ng/ml. Ön szerint ez mit jelent? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Anikó

        Dr. Kiss György válasza a AMH eredmény témában

        Tisztelt Hölgyem ! Az AMH érték a petefészkek rezerv kapacitását tükrözi, a petefészkek ciklusban részt nem vevő theca sejtjei termelik és valóban megbizható jele annak, hogy még mennyire müködőképesek. Önnél az érték valóban alacsony, de a pontosabb kép miatt-szintén vérvétel- a három agyalapi mirigy hotmon/ FSH,LH,Prolactin / és a petefészek hormonok / oestradiol, progesteron, tesztoszteron / meghatározás segithetne a változókori status tisztázásában. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. február 14., 09:03; Megválaszolva: 2017. február 14., 09:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: