• Mégis megműtöttek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2011-jún.19-én volt ismét,5 ször L.V.LIV.S.I.műtétem mely mind két oldal feltárásával sérvet ill tágítást végeztek.Most úgy érzem hogy nyomás nehezedik a bal oldaon és térdalá sugárzó fálydalmaim vannak.Műtétem állítólag jól sikerültek,igaz bottal járik.Nem értem hogy mért nem stabilizálták a gerincszakaszt.Záró jelentésem alapján nagy fokú gerinc ferdülés látható CT vizsgálat után,és ép a műtött területen.A nyaki C.III.VI.között befelé forduló sérv látható.Kérem Tisztelt Doktor nőt válaszolja meg mit kéne tennem.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincműtét témában

        Vizsgálat és a korábbi dokumentumok, képalkotó vizsgálatok eredményeinek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. De ezek ismeretében is csak körülbelüli választ tudnék adni, mert az Ön problémája az idegsebészet tárgykörébe tartozik. Az, hogy a stabilizálást nem végezték el, több ok miatt is lehetséges. Nem volt hozzá megfelelő eszközük, nem alkalmas a gerince a stabilizálásra, egy ülésben nem tudják a két műtétet elvégezni stb. A műtéttől eltelt már annyi idő, hogy ha a műtét jól sikerült, akkor nem szabadna fájdalma legyen. A nyaki szakaszon lévő sérve és a panaszai miatt mindenképpen idegsebészhez kellene fordulnia. Ha nincs megelégedve kezelőorvosával, akkor keresse fel valamelyik orvosi egyetem idegsebészeti központját, vagy az Országos Gerincgyógyászati Központot, ezeken a helyeken biztosan a legfelkészültebb emberek kezébe kerül akik pontos választ fognak adni kérdéseire.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 05., 21:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: