• Rotátorköpeny szakadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kb 6 hónapja történt rotátorköpeny szakadás a jobb vállamban, de a késői diagnosztika miatt állitólag nem műthető. A mozgáskorlátozottság nagyon kellemetlen, a fájdalomcsillapitásra most kaptam diprophos injekciót,ami használt valamit, gyógytornát holnap kezdek. Várható-e javulás a jobb kezem mozgatásánál, mivel jelenleg a kar tartása, fésülködésnél, étkezésnél az evőeszköz megfelelő használata jelenleg nagyon korlátozott. diagnózis:kiterjedt chronicus rotátorköpeny szakadás. mely a musculus supraspinátus és a musc.infraspinátus inát érinti, az érintett izmok atrophiásak, izületi folyadékgyülem. m:7510

        Dr. Bogdán Aurél válasza a rotátorköpeny szakadás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Általában ilyen életkorban, és ilyen sérüléstípusnál jelentős javulás ritkán fordul elő. Panaszai mérséklődnek, mozgása is javulni fog, de teljes vállfunkció alig néhány százalékban tér vissza. A gyógytorna végzése igen fontos, ennek segítségével lehet a vállfunkciót javítani. A fájdalom csillapítására szájon át szedhető gyulladáscsökkentők jönnek szóba, illetve félévente a szteroid injekció. Amit még tanácsolni tudok, hogy ha van az Önök közelében vállszakrendelés, és nem voltak még ott, akkor menjenek el, hátha tudnak még valamilyen megoldást ajánlani a vizsgálatot követően.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. április 25., 09:25; Megválaszolva: 2011. április 28., 23:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: