• MR.értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Ur!Nyaki gerincem leletén a következők vannak kérem sziveskedjen tájékoztatni mit jelentenek nyaki gerinc lefutása dysharmonikus. lordosis elsimult,CIV-VI corpusok magassága méérsékelten csökkent, nemtral irányba kissé ék alakuak peremszélein osteophitosis látható.Zárólemezeik egyenetlen konturuak.CIV-VI.korongok laposabbak, viztartalmuk csökkent, CIII korong a bal foramen felé protrudalt, a ball recessust beszükiti, CIV.korong amagasságában jobb oldali mediolateralis discus hernia látható, kifehezett dorsalis osteophytosissal .CV.korong magasságában dmediális discus hernia, CVI korong egenletesen közepes fogkban protrudaalt. A Th II.korong magasságában meediális protrusio, dorsalis otseophytosis látható mely durván impressiot okoz. Előre is nagyon köszönöm válaszát.Tisztelettel Molnárné

        Dr. Bogdán Aurél válasza a nyaki gerinc bántalom témában

        Az MR lelet alapján önnek az élettani nyaki gerinc görbülete ellaposodott, a csigolyákon mészfelrakódás van. A porckorongok víztartalma csökkent, valószínűleg a nem megfelelő folyadékbevitel, vagy gyulladás miatt. A IV, V, VI. nyakcsigolyák magassága is csökkent. Több kezdődő és egy kialakult nyaki porckorong sérve is van. Mindenképpen javasolt idegsebészeti és reumatológiai szakvizsgálat a további gyógykezelés mérlegelése céljából.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. február 28., 15:33; Megválaszolva: 2017. március 03., 23:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: