• Hát fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Helló. Már az elején megosztanám, inkább mint a végén: a fájdalom a bal alsó gerincmerevítőtől érződik. Több,mint fél évvel ezelőtt tesi órán fociztunk,amit én akkor csináltam előszőr, mert nem szoktam focizni. Sprinteltem a labda után, majd hírtelen megfordultam, és ekkor kezdődött az egész. A fájdalomról: Akkor le kellett feküdnöm,és be kellett vennem egy aspirint, mert még fekve is annyira fájt, pedig magas a fájdalom küszöböm. Utána kb 2-3 nap alatt majdnem elmúlt a fájdalom, és azóta már volt, hogy teljesen el is múlt, de néha, egy rossz mozdulatra ugyan úgy újra előjön, hol jobban, hol kevésbé, van hogy egy rossz mozdulat hatására, terhelés nélkül, van hogy terhelésre, de olyan is volt, hogy terhelés hatására sem jött elö. Legutoljára ma jött elő, edzésen, felhúzás után. (Már rég nem fájt, 2hónap teljes tehermentesítést követően,és nem dolgoztam nagy súllyal,10et huztam 40kg ba,de ment volna még vagy 40ism.) Az érdekesnek azt tartom az egészben, hogy előszőr csak kellemetlennek éreztem, aztán szinte minden mozdulattal egyre rosszabb lett. A fájdalmat élesnek tudnám leírni, és olyan érzés, amikor állva jobban megfájdul, mintha egy szálnyi (nem tudom jobban leírni.) izomcsík(?!) beakadna valahova, és onnan nem tudna kiakadni. Mintha rövidebb lenne, mint a többi rost. aztán pihentetés hatására javul.(volt, hogy 1 hétbe telt) Voltam röntgenen, és a bal jobb oldal között nem találtak eltérést, és elméletileg gerincferdülésem sincs. Voltam már masszőrnél is, azt mondta, hogy jó állapotban van a hátizomzatom. Remélem elég részletesre sikerült, és tudnak segíteni. (Msm-glukozamin-kondroitin-c vitamint minden nap eszek.)

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerinc témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. leírása alapján nem zárható ki a részleges izomszakadás, mely nem tudott teljesen meggyógyulni. Célszerű lenne ultrahang vizsgálatot végeztetni. Keressen fel egy baleseti, vagy egy ortopédiai szakrendelést. Itt vizsgálat után eldöntik, hogy milyen egyéb kivizsgálás szükséges még a pontos diagnózishoz.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. január 24., 18:46; Megválaszolva: 2017. január 27., 22:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő! 5 hete kézilabda meccsen egy rossz mozdulat után kificamodott a térdem. Az orvosok porcleválásra gyanakodtak, hiszen a térdem nem volt instabil. Az MR felvételről viszont kiderült, hogy elülső keresztszalag szakadásom van....