• Mennyi időt kell steril szobában töltenem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Január végén diagnosztizáltak nálam B típusú krónikus (CLL) leukémiát. Kaptam 3 kemoterápiát,majd újra vettek csontvelőt, mert valószínű, hogy nem jó kemót kaptam (ezt az orvosom mondta), mert a véreredményeim egyfolytában rosszak voltak. A kezelőorvosom elindította az idegen donoros keresést, és annyit mondott, hogy külföldi lesz a donor. A kérdésem, hogy ha mostantól nem kapnék semmilyen kezelést, és csontvelőt sem, akkor mi történne velem? A másik kérdésem, ha megkapom a csontvelőt akkor, a steril szobában mennyi időt kell majd eltöltenem, és otthon hogyan lehet kialakítani 2 kis gyermek mellet. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a CLL, csontvelő transzplantáció témában

        Kedves Érdeklődő! A kezelőorvosa valószínűleg az igen rossz eredmények miatt gondolt a csontvelő-átültetésre, mint végső megoldásra. Úgy tűnik: ez a bonyolult és nem egészen veszélytelen kezelés az egyetlen módja, hogy Ön meggyógyuljon, máskülönben súlyos, esetleg halálos szövődményei lehetnek a betegségének. Ha idegen donortól kap csontvelőt, akkor akár 2-3 hónapot is a steril szobában kell töltenie, míg biztonsággal hazamehet. Otthon majd fokozottan kell óvnia magát a fertőzésektől, jó darabig nem mehet közösségbe, speciális diétát kell tartania - de erről majd biztosan részletes tájékoztatót kap a kezelőorvosától, ha túl lesz a beavatkozáson.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. június 21., 12:27; Megválaszolva: 2011. július 02., 19:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: