• Radipon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiztelt Doktor Úr/Nő ! Barátnőm radipon köhögéscsillapítót szedett,és állítása szerint bevett valami nyugtatót amit a munkahelyén kapott egyik kollégájától fejfájásra és állítása szerint olyan furcsa állapotba került,mintha a fellegekben járna.Kérdezném,hogy előfordul a Radiponnnal együtt ilyen hatást váltott ki?

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógyszerkölcsönhatás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Radipon kodeint és fenobarbitált is tartalmaz. Mindkettő a központi idegrendszerre is hat, a fenobarbitál nyugtató, altató hatással rendelkezik. A használati utasításban le van írva, hogy a Radipont enyhe nyugtató hatása miatt óvatosan kell társítani más nyugtatókkal, vagy olyan szerekkel melyek szintén a központi idegrendszeren fejtik ki hatásukat. Nem tudom barátnője milyen nyugtatót kapott a munkahelyén, de valószinű, hogy a két gyógyszer együttes hatása váltotta ki nála a lebegés érzését. Óvakodni kell egyrészt a Radipon hosszas szedésétől, mert a kodeint megszokhatja a szervezet és elvonási tüneteteket okozhat, ha már nem szedi, másrészt a száraz, csillapításra szoruló köhögést ki kell vizsgálni és nem csillapítót szedni rá.

        Tisztelettel:

        Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-06 11:32:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 07:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: