• Lehet e tüdőrák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő,

        Édesanyámmal kapcsolatban szeretnék Öntől érdeklődni, véleményt kérni. 46 éves, és kamasz kora óta - egy-másfél éves megszakítással - dohányzik. Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy néha néha köhécsel, esetenként a torkát köszörüli - viszonylag gyakrabban, mint ami fölött elsiklik az ember. Terhelés hatására elég szaporává válik a légzése, bár ez talán betudható annak, hogy van rajta egy kis súlyfelesleg (illetve ez azért természetes is valamilyen szinten ha mozog az ember...). Más "tünetet" nem véltem felfedezni, de én így is nagyon aggódom érte, és szeretném tudni hogy aggodalmam jogos e..

        Válaszát előre is köszönöm!

         

        Üdvözlettel:

        M

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdő, hörghurut témában

        Kedves Kérdező!


        Valóban jó megfigyelő, mert amit leírt az egy 20-30 éve dohányzó ember esetében hörghurutnak felelhet meg. Kéne egy légzésfunkciós vizsgálatot csinálni és ettől függően kezelni. Minden esetre a dohányzást abba kéne hagyni hisz eleget dohányzott és ez innentől kezdve egyre ártalmasabb lehet, ha mondja, hogy van egy kis túlsúlya is. Jelentkezzenek háziorvosnál, hogy COPD kiszűrése miatt küldje el Önöket egy légzésfunciós és EKG vizsgálatra.

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-26 19:14:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 13:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: