• Neurológiai eset

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiibogózni az orvosi latin szótár szerint ezsztelt Dr.-nő! A kérdésem egy most kapott CT eredményemről szól mely diagnózis alapján a vertex közelében számos apró duralis meszesedés figyelhető meg.Sajnos nem tudtam az orvosi latin szerint megnézni igy kérném a segitségét.Köszönettel.Mészárosné Toldy Timea

        Dr. Laki András válasza a koponya CT témában

        Kedves Kérdező! A leletéből idézett rész szerint a koponyatető közelében a kemény agyhártyán (durán) ábrázolódott számos apró meszesedés. Ezeknek az esetek többségében nincs jelentőségük. A felvételek és a kórelőzmény hiányában azonban arról nem tudok véleményt mondani, hogy mi okozhatja a meszesedéseket.


        Dr. Laki András
        radiológus

        Dr. Laki András

        Kérdés: 2011. július 21., 17:23; Megválaszolva: 2011. július 23., 08:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: