• Adható e augmentin helyett a curam375mg-os készítmény?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tegnapra a kisfiamnak nagyon megfájdult a torka, nyelni sem bírt, belázasodott.az elózményében az szerepel, hogy én meg szombatra .ugyanezen tünetektől szenvedtem.-ek.ma elvitte a férjem a gyerekorvoshoz, aki nem tudta, hogy a dávidkának az augmentin hasmenéses reakciót váltott ki, ezért nem adtuk neki innentől kezdve.de ma a gyermekorvos ezt írta ki, a gyógyszertárban kértük helyettesítsék mással.és a curam375mg-os készítményt adták ki, de haza érve olvastuk a tájékoztatóban,hogy 12 éven aluli gyermekeknek nem ajánlott a szedése. Akkor most adjam e neki, vagy ne. a recepten látták, hogy 7 éves a kisfiú.? elóre is köszönöm a válaszukat.. .

        Dr. Molnár Anna válasza a antibiotikum témában

        Kedves Kérdező! Az Augmentin és a Curam gyógyszereknek azonos a hatóanyaga (amoxicillin+clavulan sav). A gyógyszerész egész biztosan csak az eredetileg felírt mennyiségű, azzal azonos dózisú gyógyszert ad ki! A laza székletürítés elkerülése céljából javasolt az antibiotikum adása mellett probiotikum szedése!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. augusztus 15., 21:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 00:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: