• Clostridium Difficile gyereknel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorno. 3,5 eves kislanyomnak volt egy 13 napig tarto nyakos,hasmenese,sokszor csak nyak urult amiben verszilankok voltak. Kivizsgalas soran Clostridium Difficile toxin B bakterium jott ki a szekletvizsgalatbol.Gyogyszert nem kapott,dietaval es probiotikummal(Protectis )rendezodni latszott a dolog. 5 napja nincs hasmenese,de a nyak az nem mult el a szekletebol.Vannak napok amikor van 4 szer is szeklete(nyakos )es van amikor 1-szer 2-szer. A kislany jo etvagyu,ehes,nem fajtatja a hasat,egeszsegesnek tunik. Dietaztatom azota is,laktozmentes etrenden van,parolt csirke es halat kap,parolt zoldsegekkel,alma,banan,piritos,laktozmentes vaj,... Nagyon kivan mindent,jo etvagya lenne. A kerdesem a kovetkezo.Kell aggodnom ez a bakterium miatt?A napi tobbszori szeklet es a nyak a szekletben problemat jelent?lMeddig kell tartani a dietat,mert eleg nehezen megy szegenynek. Nagyon koszonom a doktorno valaszat.Tisztelettel.Egy aggodo anyuka

        Dr. Balogh Andrea válasza a clostridium difficile témában

        Kedves Kérdező! Ez a fajta baktérium gyakran igényel antibiotikum kezelést. Érdemes lenne egy gyermekinfectologia szakrendelést felkeresniük tanácsadás végett Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2017. május 16., 21:53; Megválaszolva: 2017. június 19., 21:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: