• INR érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A minap már írtam önnek levelet a kisfiam gyakori orr vérzéséről és, hogy bevérzett a szeme is. A vérkép eredménye alapján a házi orvosunk beutalta a kisfiam a hematológiára. Érdeklődni szeretnék , hogy az alábbi értékek alapján, ön mit gondol mi lehet a probléma? Eltérések: INR: 2,7-> normál érték: 0,9-1,1 FERRITIN->6,0 normál érték:20-220 LYMPHOCITA->52,0 normal érték: 18-40 SEGMENT->37,4 normal érték: 48-70 ÁLT VVT.HGB-> 25,7 normal érték:27-34 VVT TRFOGAT->76,3 normal érték:80-97 HEMATOKRIT AUTOMATVAL->0,336 normal érték: 0,4-0,54 HEMOGLOBIN->113 NORMAL ÉRTÉK:140-176 VVT SZÁM AUTOMATÁVAL-> 4,41 normal érték:4,5-5,8 köszönöm előre is válaszát tisztelettel:E. Beáta

        WEBBeteg szakértő válasza a véralvadás, vérszegénység témában

        Tisztelt Beáta!

        Az Ön által leírt értékekből a kisfia vérszegénysége egyértelmű, és a vasraktára is ki van ürülve, azaz egy vashiányos vérszegénysége van a gyermeknek. Az INR érték megnyúlása az nagyobb mértékű, ez lehet mérési hiba, de utalhat véralvadási faktor hiányára, csökkent mennyiségére is, mely a gyakori orrvérzések egyik magyarázatát adhatja, de ezt a hematológián részletesebb vizsgálatok segítségével meg tudják állapítani.

        Tisztelettel: 

         Dr. Balogh Andrea  gyermekorvos

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-01 18:57:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: