• INR érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A minap már írtam önnek levelet a kisfiam gyakori orr vérzéséről és, hogy bevérzett a szeme is. A vérkép eredménye alapján a házi orvosunk beutalta a kisfiam a hematológiára. Érdeklődni szeretnék , hogy az alábbi értékek alapján, ön mit gondol mi lehet a probléma? Eltérések: INR: 2,7-> normál érték: 0,9-1,1 FERRITIN->6,0 normál érték:20-220 LYMPHOCITA->52,0 normal érték: 18-40 SEGMENT->37,4 normal érték: 48-70 ÁLT VVT.HGB-> 25,7 normal érték:27-34 VVT TRFOGAT->76,3 normal érték:80-97 HEMATOKRIT AUTOMATVAL->0,336 normal érték: 0,4-0,54 HEMOGLOBIN->113 NORMAL ÉRTÉK:140-176 VVT SZÁM AUTOMATÁVAL-> 4,41 normal érték:4,5-5,8 köszönöm előre is válaszát tisztelettel:E. Beáta

        WEBBeteg szakértő válasza a véralvadás, vérszegénység témában

        Tisztelt Beáta!

        Az Ön által leírt értékekből a kisfia vérszegénysége egyértelmű, és a vasraktára is ki van ürülve, azaz egy vashiányos vérszegénysége van a gyermeknek. Az INR érték megnyúlása az nagyobb mértékű, ez lehet mérési hiba, de utalhat véralvadási faktor hiányára, csökkent mennyiségére is, mely a gyakori orrvérzések egyik magyarázatát adhatja, de ezt a hematológián részletesebb vizsgálatok segítségével meg tudják állapítani.

        Tisztelettel: 

         Dr. Balogh Andrea  gyermekorvos

         

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-01 18:57:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Magas lett a triglicerid szintem 12.4 de oktoberben 6volt mar....mit tudok tenni hogy csokkenjen es mennyire magas ez a szint?gyogyszeres kezelestol mentesen lehet csokkenteni?kivizsgalasra szeretnek menni de hova? Koszonom valaszat. Sz.gyongyi
        Tisztelt Doktor Úr! Az a helyzet, hogy ma miután orálisan kielégítettem a párom, 4-5 óra után óvszer nélkül szeretkeztünk, úgy, hogy nemiszerve már teljesen száradt volt, lehet ebből baj? Válaszát előra is köszönöm!
        Tisztelt Drnő én arra szeretnék választ kapni hogy 0RH+- os vércsoportal lehetek e két A+ os szülő gyermeke!! köszönöm
        Az én részemről az apukám testvérének a fiával élünk együtt már rég és szeretném tudni ha gyermeket szeretnék akkor lehet e neki valami rendelenessége vagy egéséges lesz. Már van egy közös gyerekünk egy fiù ő 7 eves de szeretnénk még...
        Tisztelt Doktornő ! A múlt héten ezzel a kérdéssel fordultam Önhöz :21 éves gyermekemet 2,5 éve vizsgálják. Először sokat fogyott, gyomor panaszai voltak (186 cm és 56 kg ). Gyomortükrözésen epés refluxot állapítottak meg....
        21 éves gyermekemet 2,5 éve vizsgálják. Először sokat fogyott, gyomor panaszai voltak (186 cm és 56 kg ). Gyomortükrözésen epés refluxot állapítottak meg. Vérszegénysége van ( nem túl súlyos , de ránézésre mondja mindenki sápadt és...
        10 évvel ezelőtt kezdődött a pszichiátriai betegségem. Bipoláris affektív zavar a megállapított diagnózis. Az évek során sok egyéb tünet is felhalmozódott. Kismértékű hepatomegáliám van. A napi alvásigényem 14 óra, vas...
        szereném megkérdezni,hogy a kisebbik fiam marfan szindrómás...mit lehet tenni hogy rendes élete legyen,hogy az érfalak ne repedjenek meg??,a genetikus nem vizsgálta még.tavaky szeptemberbe mellkas mütétjük volt..ott utalt rá a főorvos..hogy nem...
        Tisztelt Doktornő! Többször volt már magas a húgysav, szedtem már millurit 300-t, 1 éve életmód váltás után 345 lett. Most újra magas lett 490 mikromol, Kérdésem újra kell-e szedni a milluritot vagy elegendő lehet ismét a megfelelően...
        Tisztelt Doktor! Páromnál tegnap diagnosztizálták a metabolikus szindrómát, aminek nála több tünet is jelentkezett. Vérnyomása 140-150 között van a perje 90 körül. pulzus nagyjából jó tartományban van. Tulajdonképpen azért ment orvoshoz,...