• Syncumár mellékhatásai

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Nő/Úr! 2003-tól szedem a syncumárt és egyre jobban félek a mellékhatásaitól. Pl. vérzés (agyér katasztrófa) ez is rajta van. Tehát agyvérzést jelent? Mennyi az az érték, ami már veszélyes és bekövetkezhet-e agyvérzés? A multkor 4, 5-re felment az INR-em, mert autoimmun betegségem (sjögren szindr.) miatt izületi fájdalmakra infúziót kaptam amiben Voltaren is volt. Simán adják a nemszteroid gyulladásgátlókat vagy Algoflexet (ibuprofen),, holott rá van irva, hogy sem autoimmun betegek sem véralvadásgátlót szedők nem szedhetik. Ha szól az ember nem tetszik az orvosnak és okoskodásnak veszi. Könyörgésemre néztek INR-t és igazam lett, felment a szint. De mi van, ha nem könyörgöm és szedem tovább a következő vérvételig(1 hónap)? Mennyire ment volna fel? Mi történt volna velem? Nagyon lazán veszik a dolgot sajnos. Már legszivesebben abbahagynám, de nem merem..Félek, hogy egyszer megtörténik a baj. Mit tegyek? Mit tanácsol? Köszönettel:Ágnes

        Dr. Molnár Anna válasza a véralvadás témában

        Kedves Kérdező! Önnek teljességgel igaza van! Sajnos a Syncumar és a non-steroid gyulladáscsökkentő is olyan szerek, mellyel sok orvos találkozik, használ, és hamis biztonságérzetük alakul ki a relatíve ritkán jelentkező szövődmények miatt. Másrészről viszont ne feledje, hogy az Ön betegségéről, egészségéről van szó, mely elsősorban önre tartozik, és csak másodsorban az orvosokra. Az orvosok csak tanácsot adnak, melyet Önnek joga és kötelessége értékelni, elfogadni vagy nem elfogadni. Arról nem írt, de meg kellene beszélje kezelőorvosával, hogy vajon fennáll-e a tartós Syncumar szedésének az indikációja, mert lehet, hogy egyszerűen csak „önön hagyták”, mely szintén nem először fordulna elő. Amennyiben így van, félelmei megoldódnának. Amennyiben az indikáció fennáll, úgy csak azt mondhatom, hogy a Syncumar szedésének fő alapja, hogy a szedéssel járó vérzéses szövődmények rizikója jóval alatta van a gyógyszer elhagyásával járó súlyos thrombózis epizódok kockázatának.


        Dr. Molnár Anna, gyermekgyógyász, onkológus szakorvosjelölt
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2012. március 10., 16:37; Megválaszolva: 2012. március 17., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: