• Fromilid 500 mg-tól rosszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! Nőgyógyászati laboratóriumi eredményem: Ureaplasma DNS pozitív. Az orvosom 500 mg-os klacidot írt fel, két hétig kell szednünk a párommal napi kétszer. A gyógyszertárban 500 mg-os Fromiliddel helyettesítettük, így azt szedjük. Ma vettük be az első gyógyszert, és a párom és én is rosszul vagyunk tőle (hányinger, rossz gyomor érzés, erős tompaság, volt hogy nagyon szédültem, nagyon keserű ízt érzek a számban, és mindez a mindennapi életünket eléggé megnehezíti. Egy kis piros folt is megjelent az arcomon. Nem tudom, hogy a gyógyszertől-e, pár órával később elmúlt.). Lehet-e folytatni ezekkel a mellékhatásokkal a gyógyszer szedését, csökkenni fognak a mellékhatások, vagy el kell tűrni ezeket, míg letelik a két hét? Továbbá bakteorológiai eredményem: Streptococcus agalactie (B-CS), C. albicanc. Fejenként 2 Dermycet kaptunk, nekem pedig kúpot, illetve pimafucort krémet kell használnom. Van egy autoimmun betegségem is: Sjögren szindróma, illetve többször kezeltek reflux miatt. Jelenleg arra nem szedek gyógyszert. Tehát a Fromiliden kívül mást nem szedek. Várom mielőbbi válaszát, és köszönöm szépen! További szép napot!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a antibiotikum témában

        Kedves Kérdező ! Sajnos minden antibiotikumnak lehet mellékhatása. Egyéni, hogy kinél milyen mértékben jelentkezik. A tablettát étkezés közben vegye be. Ha a panaszok nem elviselhetőek, keresse fel orvosát, hogy más antibiotikumot írjon fel.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 17:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 16:51

        Tudjon meg többet: antibiotikum
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 7,5 hetes kismama vagyok. Sajnos megfertőződtem a kéz-láb-száj betegséggel. Úgy tudom a Coxackie vírus okozza ezt a betegséget. 1 napig voltam lázas, 38.5ig ment fel a lázam,de csillapítottam. Majd kiütések jöttek a...
        10 centis lyme-folt azonosítása után háziorvosom furocef 500 mg-os tablettát írt fel napi kétszer 15 napon keresztül. Én több helyen 20 napos kezelési időről olvastam ezzel az antibiotikummal lyme-betegség kezelésére. Kérdésem, hogy...
        Kedves Doktor úr! Mi a teendő ha elhúzódó torokgyulladásom van (3 hete) időnként hőemelkedéssel társul. Nem köhögök a nyelvem lepedékes. A tüdőgyógyász két alkalommal előírt 3 napos antibiotikum kúrát ami semmit sem használt. A...
        Tisztelt Doktorúr! most hétvégén történt,hogy a páromat orálisan elégítettem ki,előtte két órával mostam fogat...pici ondó bekerült a számba,amit azonnal ki is köptem,másnap fájt a torkom és már 4 napja fáj,kiderült hogy a pátom...
        Tisztelt Doktor Úr! Olvastam, hogy a hűtőkben egy bizonyos idő után megjelenhetnek lsiztéria baktériumok, és a lisztériával érintett élelmiszerek zöldségek is lehetnek. A minap megettem egy sárgarépát, ami emlékeim szerint már legalább...
        Tisztelt Dr úr/nő! Kérdésem az lenne, hogy a hepatits c vírus meddig életképes és meddig fertőz, szabad levegőn? Köszönöm
        Tisztelt Lakos Doktor! 8 éves fiam lábát július 31-én valami megcsípta, szúnyogcsípésnek tűnt. Másnap délutánra bedagadt és meleg, piros tapintatú lett, közepén fehér körrel(fotó van róla, ha esetleg segít). Kapott Kalciumot és...
        Kedves dr.Úr! Az idèn júniusban egy mellműtétet követően diagnosztizáltak nálam clostridium Difficile t.Lázam volt nagyon hasmenésem és egy verejtékezős égő tünet a testemen. Kaptam korházban klion ès meteonydazolt napi 8-at. Ezt...
        Tisztelt Szakértő! Félidős kismama vagyok a harmadik gyermekemmel. Tegnap dobozos gyümölcslevet vásároltam egy bevásárlóközpontban. Itthon ittam a dobozból amit, mint később kiderült, már felbontva vásárolram meg és hiányzott is...
        Tisztelt Dr. úr/nő! Kiderült hogy sajnos nagy valószínűséggel a kórházban, kapcsolatba kerültem egy hepatitises középkorú hölggyel! Kérdésem az lenne, hogy ha a kezemen voltak apró hámsérülések és ő hozzám ért, megfertőződhettem?...