• Fromilid 500 mg-tól rosszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! Nőgyógyászati laboratóriumi eredményem: Ureaplasma DNS pozitív. Az orvosom 500 mg-os klacidot írt fel, két hétig kell szednünk a párommal napi kétszer. A gyógyszertárban 500 mg-os Fromiliddel helyettesítettük, így azt szedjük. Ma vettük be az első gyógyszert, és a párom és én is rosszul vagyunk tőle (hányinger, rossz gyomor érzés, erős tompaság, volt hogy nagyon szédültem, nagyon keserű ízt érzek a számban, és mindez a mindennapi életünket eléggé megnehezíti. Egy kis piros folt is megjelent az arcomon. Nem tudom, hogy a gyógyszertől-e, pár órával később elmúlt.). Lehet-e folytatni ezekkel a mellékhatásokkal a gyógyszer szedését, csökkenni fognak a mellékhatások, vagy el kell tűrni ezeket, míg letelik a két hét? Továbbá bakteorológiai eredményem: Streptococcus agalactie (B-CS), C. albicanc. Fejenként 2 Dermycet kaptunk, nekem pedig kúpot, illetve pimafucort krémet kell használnom. Van egy autoimmun betegségem is: Sjögren szindróma, illetve többször kezeltek reflux miatt. Jelenleg arra nem szedek gyógyszert. Tehát a Fromiliden kívül mást nem szedek. Várom mielőbbi válaszát, és köszönöm szépen! További szép napot!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a antibiotikum témában

        Kedves Kérdező ! Sajnos minden antibiotikumnak lehet mellékhatása. Egyéni, hogy kinél milyen mértékben jelentkezik. A tablettát étkezés közben vegye be. Ha a panaszok nem elviselhetőek, keresse fel orvosát, hogy más antibiotikumot írjon fel.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 17:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 16:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr/nő! Már kérdeztem a nyirkcsomóimmal kapcsolatban .Lassan 3 hónapja meg vannak duzzadva.De mivel mononukleózist diagnosztizáltak nálam akkor megnyugodtamDe egészen idáig csak értékenyek voltak és semmi fájdalommal nem...
        T.Dr úr sorolnám a véreredményt.Anti-streptolisin o tit266.Rheumatoid factor94.GOT197.GPT387.LDH488.Neutrophil34,8%.Lymphocyta47,8%.Monocyta8,3%.Eosinophil8,3%.Eosinophil0,42.urobilinog4mg.Ezek voltak csillagal jelölve, kérdésem az lenne tud e esetleg...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Márkorábban tettem fel kérdés a nyirokcsomóimmal kapcsolatban.Mivel lassan 3 hónapja elég nagyok.Szerológiai vizsgálatok alapján EBV pozitívnak értékeltek: IgM/Elisa 0,405 pozitív , IgG VCA 55,8 NTU pozitív ,Nuklearis...
        Tisztelt doktorur! A bal karomon lila kis kiutesek vannak,ez a hiv virus egyik tunete? Neha szedulok es a fejem is fajogat...nagyon felek! Koszonom valaszat! Tisztelettel
        Tisztelt Dr! 3 éves kisfiamnak tervezem beadatni a Bexero oltást, persze félve a mellékhatásoktól. A kérdésem erre irányulna. 1.) A Kawasaki betegség mennyi idő alatt alakulhat ki oltás után, úgymond meddig kell izgulni? 2.) Szintén Kawasakival...
        Kedves doktor nő/úr!! Egy kétes együttlét után 55nappal csináltattam egy vérvételes Hiv tesztet a Synlabnál aminak az eredménye negativ lett...Megnyugodhatok vagy előfordulhat hogy még ennyi idő után nem mutatta ki a fertőzést?? Virusszám:...
        Tisztelt Doktor úr/nő Majdnem 3 hónapja megvannak nagyobbodva a nyakamon és a fülem mögött a nyirokcsomók.A legnagyobb kicsit mintha lejjebb ment volna a méretéből.De lázam vagy egyéb más tünetem nincs.A házirovosom elküldött vérvételre...
        TISZTELT DOKTOR UR! ELNEZEST HOGY UJRA EZZEL A TEMAVAL zavarom ont,de a hiv virus rol olvastam,hogy pici pattanasszeru tunetek jelenhetnek meg. Nekem vannak a hatamon,4 ,hasamon ketto,az allamon pedig 1. A bal karom meg mindig faj es a torkom is gyakran...
        Tisztelt doktor úr!Tudom,nem nőgyógyász,de az lenne a kérdésem,hogy nagy baj lehet ha ebben a hónapban május 9én jött meg a menszeszem ,ami élénkpiros volt és darabos is,bár az sokszor előfordul, 7 napig szokott tartani,de volt hogy 9 nap...
        Tisztelt Doktor úr! Érdeklődnék hogy a bél gomba okozhat állandó székrekedést, bélgázokat? Nőgyógyászatilag gombát talàltak ami nem múlik el a gyógyszerek hatására és állandó bélgázzal szenvedek. Probiotikumot szedek. Illetve önnek...