• Fromilid 500 mg-tól rosszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! Nőgyógyászati laboratóriumi eredményem: Ureaplasma DNS pozitív. Az orvosom 500 mg-os klacidot írt fel, két hétig kell szednünk a párommal napi kétszer. A gyógyszertárban 500 mg-os Fromiliddel helyettesítettük, így azt szedjük. Ma vettük be az első gyógyszert, és a párom és én is rosszul vagyunk tőle (hányinger, rossz gyomor érzés, erős tompaság, volt hogy nagyon szédültem, nagyon keserű ízt érzek a számban, és mindez a mindennapi életünket eléggé megnehezíti. Egy kis piros folt is megjelent az arcomon. Nem tudom, hogy a gyógyszertől-e, pár órával később elmúlt.). Lehet-e folytatni ezekkel a mellékhatásokkal a gyógyszer szedését, csökkenni fognak a mellékhatások, vagy el kell tűrni ezeket, míg letelik a két hét? Továbbá bakteorológiai eredményem: Streptococcus agalactie (B-CS), C. albicanc. Fejenként 2 Dermycet kaptunk, nekem pedig kúpot, illetve pimafucort krémet kell használnom. Van egy autoimmun betegségem is: Sjögren szindróma, illetve többször kezeltek reflux miatt. Jelenleg arra nem szedek gyógyszert. Tehát a Fromiliden kívül mást nem szedek. Várom mielőbbi válaszát, és köszönöm szépen! További szép napot!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a antibiotikum témában

        Kedves Kérdező ! Sajnos minden antibiotikumnak lehet mellékhatása. Egyéni, hogy kinél milyen mértékben jelentkezik. A tablettát étkezés közben vegye be. Ha a panaszok nem elviselhetőek, keresse fel orvosát, hogy más antibiotikumot írjon fel.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Szanyi Andrea
        Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriáter
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 17:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 16:51

        Tudjon meg többet: antibiotikum

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Nem most csináltuk már így először(kb egy hónapja), de az egyik barátnőm meg van győződve róla hogy emiatt vagyok most beteg mert elkaptam valami fertőzést... és ezért voltak múlt héten afták is a számban (velem néha előszokott fordulni...
        Tisztelt Doktor úr, Doktor nő, Egy éve küszködök egy nemi problémával. A panasz az ,hogy szexuális együttlétet követő vizelet ürítés után egy kellemetlen érzésem van a hugycsövem tájékán. Nem csíp inkább fájdalomhoz, nyomáshoz...
        Egy hete voltam egy lánnyal. Pár nap múlva mondta, hogy viszket odalent neki. Következő nap nekem is elkezdett viszketni, amikor délután megnéztem tiszta piros volt a makkom és apró pontok voltak rajta. Még aznap bekentem kanesztennel, következő...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr Szexuális együttlét során vettem észre, hogy partneremnek herpesze van/lett.. Azt állította, hogy az együttlét során alakulhatott ki. Én nagyon meg vagyok ijedve, hogy esetleg a nemi szervemre is átterjedhetett ? Orális...
        Tisztelt Doktor Nő-Úr! A lányom 16 éves van egy komoly kapcsolata 3 hónapja,elmentünk nőgyógyászhoz fogamzásgátló tablettát íratni,a VELGYN-t írta ki neki.Szedi is rendszeresen,egy hónap után szeretkeztek is a lányom szűz volt még ugy...
        Tisztelt Doktor nő/úr! 12 hete érkeztem haza 3 hónapos Thaiföldi utamról,ahol volt nemi kapcsolatom, védekeztem meg nem is(elszakadt óvszer), ez több alkalmat is takar. Kb. 1 hete apró kiütések jelentek meg a testemen, felkaromon,...
        Tisztelt Doktor Úr! A következő problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni: 39 hetes terhes vagyok. A családban sorra betegszenek meg a gyerekek bárányhimlőben. Az érintett gyerekekkel 5 nappal a pöttyök megjelenése előtt...
        Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő! Egy nyilvános mosdóban rögtön egy másik ember után mentem be a fülkébe. Miután végeztem, lehúztam a wc-t, véletlenül csupasz kézzel, és ezután elfelejtettem kezet mosni. Rögtön ezután ettem, és azzal a...
        Tisztelt Dr. Úr/Nő! 48 éves, férfi vagyok, állandó gyógyszereim 2 éve: Valsartan 80mg, Merckformin 100mg. 2012. decemberében diagnosztzálták Nálam a mononucleosyst,érezvén annak minden mellékhatását. Fáradtság, láz,...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjemről nemrégiben kiderült egy vállműtét előtt, hogy MRSA hordozó. Antibiotikumos kezelésben részesül. Én 18 hetes kismama vagyok, és van már két gyermekünk. Amikor erről tudomást szereztünk, azonal...
        Tisztelt Doktor Úr! Pár napja derült ki, hogy HPV-m van, ráadásul a P3-as formája már. Most Isoprinosine-t szedek rá másfél hónapig, majd rá 3 hónapra újabb rákszűrésre kell mennem. Az egyik kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy ezt...
        Kérdésem a következő: Csók útján, vagy orális úton, meg lehet.e kapni a rettegett HÍV vírust. Tisztelettel Tibor
        Kedves Doktor/Doktornő ! Olyan problémával fordulok önhöz, higy péniszem kalapja egyik napról a másikra bevörösödött, rettentően fáj ha hozzáérek, valamiféle fehér genny képződik a kalapon, amit ha letörlök újra meg újra...
        Jó napot kivánok. Kérdésem a következő Lagziban voltunk, és egymás után ittunk egy pohárbol jonéhányan. Tudomásom szerint az előttem ivo jelenlévők rendszeresen látogatnak intim szalonokat. Sajnos volt egy herpesz a számon, igy aggodok...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy időnként fehér, vagy a textillel megegyező színű, rászáradt foltot vélek felfedezni az alsónadrágomon. Ezt nem mindig tapasztalom és kivétel nélkül csak a sötét...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2013 szeptemberében mikrobiológiai vizsgálaton számos nemi úton terjedő baktériumot találtak bennem melyet antibiotikumos kezeléssel próbáltunk kiküszöbölni.Köztük szerepel az e.coli.Sajnos nem sikerült 3-4...
        Tiszetllt Dr.nő! Volt egy intim kis mütétem a makkom alatti féket és a makk papuláit égettettem le lézeresen, kaptam egy érzéstelenitő injekciót jobb oldalra a makk alatt , 1-2 nap elteltével piros holyag kezdett növekedni eléggé fájdalmas...
        Üdvözlöm! 18 éves barátnőm hamarosan megkapja a méhnyakrák elleni védőoltást.Körülbelül másfél éve élünk szexuális életet és mindig használtam óvszert(egy alkalom kivételével). -Előfordulhat neki mellékhatás azért mert már nem...
        1 hete influenzás tünetekkel kerestem fel az ügyeleti rendelést . Majd pár nap múlva s házorvoshoz mentem mert fájt már a hátam is s köhögéstől. Suprax 200mg öt írt fel. 4 napig volt 39.8 -as lázam. A suprax után már csak 1x volt 38.5...
        Tünetek:a lágy szájpad ,szájpadmandula és uvula környéki kis nyálmirigyek túlzott nyáltermelése és nyákban gazdag,helyenként miniméteres nyálkahártya vérzés a pofa és lágy szájpad területén,időnkénti halitózis...