• Fromilid 500 mg-tól rosszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! Nőgyógyászati laboratóriumi eredményem: Ureaplasma DNS pozitív. Az orvosom 500 mg-os klacidot írt fel, két hétig kell szednünk a párommal napi kétszer. A gyógyszertárban 500 mg-os Fromiliddel helyettesítettük, így azt szedjük. Ma vettük be az első gyógyszert, és a párom és én is rosszul vagyunk tőle (hányinger, rossz gyomor érzés, erős tompaság, volt hogy nagyon szédültem, nagyon keserű ízt érzek a számban, és mindez a mindennapi életünket eléggé megnehezíti. Egy kis piros folt is megjelent az arcomon. Nem tudom, hogy a gyógyszertől-e, pár órával később elmúlt.). Lehet-e folytatni ezekkel a mellékhatásokkal a gyógyszer szedését, csökkenni fognak a mellékhatások, vagy el kell tűrni ezeket, míg letelik a két hét? Továbbá bakteorológiai eredményem: Streptococcus agalactie (B-CS), C. albicanc. Fejenként 2 Dermycet kaptunk, nekem pedig kúpot, illetve pimafucort krémet kell használnom. Van egy autoimmun betegségem is: Sjögren szindróma, illetve többször kezeltek reflux miatt. Jelenleg arra nem szedek gyógyszert. Tehát a Fromiliden kívül mást nem szedek. Várom mielőbbi válaszát, és köszönöm szépen! További szép napot!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a antibiotikum témában

        Kedves Kérdező ! Sajnos minden antibiotikumnak lehet mellékhatása. Egyéni, hogy kinél milyen mértékben jelentkezik. A tablettát étkezés közben vegye be. Ha a panaszok nem elviselhetőek, keresse fel orvosát, hogy más antibiotikumot írjon fel.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 17:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 16:51

        Tudjon meg többet: antibiotikum
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        TIsztelt doktornő! az lenne a kérdésem Önhöz, hogy felsőléguti panaszokra kaptam antibiotikumot 3 darabos kiszerelést. (bár azt hozzá teszem hogy az orvos bizonytalan volt hogy baktérium vagy virus okozza a tüneteket mivel lázam nincs) Tegnap...
        Kedves Doktor Ur! Koszonom a valaszt,de ez alapjan felmerult bennem egy szamomra nagyon fontos kerdes. On azt irja,ha az elvegzendo cintec plus vizsgalat ha negativ,akkor megnyugodhatunk,nem kell tartani egy par evig a rosszindulatu folyamatoktol. De ahol...
        Tisztel Doktor úr! Lányom osztályában bárányhimlő járvány van. Az én lányomon még nem jöttek ki a tünetek. Én még nem voltam bárányhimlős, így félek ennyi idősen elkapni. DE! A hűtőben van egy bárányhimlő védőoltásom. A...
        Tisztelt Doktor Úr! Sajnos történt egy közös maszturbáció egy ismerősömmel, ő pedig elélvezett és kb. másfél-2 perc után hozzáért egy pillanatra a péniszemhez ondós ujjal. Nyílt seb nem volt ott, és rögtön elrántottam ahogy megéreztem...
        Jó napot kívánok ! Tanácsot szeretnék kérni . A derekamon herpesz kiütés jelentkezett , amit háziorvosomnak megmutattam, ellátott a szükséges információkkal. Ezek után egy ismerősöm közölte velem, hogy orvosom nem rendelkezik a megfelelő...
        Kedves Doktor úr! 17 hetes kismama vagyok. Pulyka zúza feldolgozása közben elvágtam az ujjam 4-5 mm mélyen. Kivéreztettem, majd alkohollal fertőtlenített a sebet. Kell-e tartanom tetanusz fertőzéstől vagy vérmérgezéstől? A háziorvod szerint...
        Tisztelt Doktor Úr! A Szent László Kórházban voltam fizetős HIV 1-2 Ag+ Ab ELISA Biomerieux teszten 16nap utan, negatív lett, ott azt mondta a laboráns, hogy ez megbízható eredmény 16 nap utan, de szeretnék orvosi megerősítést is kérni, hogy...
        Tisztelt Szakértő! 63 éves nő vagyok. Csontritkulás megelőzésére évek óta mákolajat fogyasztok, a legutóbbi dexa-leletem igazolja hatásosságát. Az elmúlt év második felében – idén március 16-ig - annak a gyártónak a termékét...
        Tisztelt Dr úr/nő! Az lenne a kérdésem, hogy Hepatitis C-s beteg vérével szennyeződött ruha, tárgy érintése fertőzhet? (apró sérülések,vérző kirepedések mindig vannak a kezemen). Mennyi ideig fertőzőképes ilyen formában a beteg vére?...
        Kedves doktor úr! Nagyon félek. Kb 4 hónapja együtt voltam egy férfival, akiről később kiderült volt már több nője. Nem védekeztünk. Elmondása szerint volt már AIDS teszten ami negatív volt. De én most nagyon félek, mert előző hónapban...