• Fromilid 500 mg-tól rosszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! Nőgyógyászati laboratóriumi eredményem: Ureaplasma DNS pozitív. Az orvosom 500 mg-os klacidot írt fel, két hétig kell szednünk a párommal napi kétszer. A gyógyszertárban 500 mg-os Fromiliddel helyettesítettük, így azt szedjük. Ma vettük be az első gyógyszert, és a párom és én is rosszul vagyunk tőle (hányinger, rossz gyomor érzés, erős tompaság, volt hogy nagyon szédültem, nagyon keserű ízt érzek a számban, és mindez a mindennapi életünket eléggé megnehezíti. Egy kis piros folt is megjelent az arcomon. Nem tudom, hogy a gyógyszertől-e, pár órával később elmúlt.). Lehet-e folytatni ezekkel a mellékhatásokkal a gyógyszer szedését, csökkenni fognak a mellékhatások, vagy el kell tűrni ezeket, míg letelik a két hét? Továbbá bakteorológiai eredményem: Streptococcus agalactie (B-CS), C. albicanc. Fejenként 2 Dermycet kaptunk, nekem pedig kúpot, illetve pimafucort krémet kell használnom. Van egy autoimmun betegségem is: Sjögren szindróma, illetve többször kezeltek reflux miatt. Jelenleg arra nem szedek gyógyszert. Tehát a Fromiliden kívül mást nem szedek. Várom mielőbbi válaszát, és köszönöm szépen! További szép napot!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a antibiotikum témában

        Kedves Kérdező ! Sajnos minden antibiotikumnak lehet mellékhatása. Egyéni, hogy kinél milyen mértékben jelentkezik. A tablettát étkezés közben vegye be. Ha a panaszok nem elviselhetőek, keresse fel orvosát, hogy más antibiotikumot írjon fel.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 17:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 16:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr.Nő! Elég rég óta szenvedek egy bizonyos betegséggel, viszont az orvosok nem találják ,hogy mi a problémám. Megpróbálom részletesen ,és röviden megírni. Két évvel ez előtt egy szőrnyű szédülésre ébredtem, egy egyensúly...
        Tisztelt Szakértő! Ha jól tudom, a hív vírus hüvelyváladékkal is terjed. Ha nem történt "teljes" szexuális aktus (semmilyen behatolás) de kis mennyiségben lehet, hogy hüvelyváladék került a férfi nemiszervre a partner ujjaival...
        Üdvözlöm .A héten megismertem egy hölgyet a buliban (később tudtam meg ,hogy a partnereit gyakran váltogatja) és utána felmentünk hozzá.Se szexuális aktus, se orális kielégítés egyikünknél se volt, csak a nemiszervem kielégítése volt...
        Tisztelt Doktornő, Doktorúr! Nemrég volt szexuális kapcsolatom olyan hölggyel, aki már esett át Hepatitis b fertőzésen, de már teljesen tünetmentes, gyakorlatilag gyógyult. A kérdésem az lenne, hogy elkaphattam-e a betegséget, és ha igen,...
        Megismerkedtem egy külföldi férfival,aki szerintem leprás,vagy az volt. Ő persze azt mondja semmi baja,egészséges! Viszont több jel is arra mutat az én tudásom szerint,hogy az! Gümő illetve hegek a lábszáron,sérült ujj végek,asszimmetrikusan...
        Idén januárban rosszindulatú vastagbél daganat miatt műteten estem át, eltávolították a lépemet és a hányálmirigyemet is. Az operációt végző orvos javaslatára Haemophilus influenza elleni védőoltást kellene kapni, de a felnőtteknek való...
        Tisztelt Doktornő! December hónapban)kb december közepént megnéztem a vércukorszintemet,a tű nem volt új az Édesapám is azzal nézte az ő vércukrát! Aggódom hogy nem e megfertőződtem. Nem hinném hogy édesapámnál fennáll a HIV,hepatitis A...