• Érdeklődés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! Fejfájás miatt jártam neurologiai szakrendelésen.Mr vizsgálatot kértek aminek a következő lett az eredménye. Sagittalis sikú T1 FSE súlyozott,axialis sikú T2 súlyozott,protodenzitású,3D SWAN és DWI valamint coronalis sikú T2 FALAIT méréseket készítettünk. A középvonal megtartott.A külső és belső liguorterek normális tagassaguak.Jobb oldalon parietálisan,subcorticalisan egy 3 és egy 4mm-es,bal oldalon hasonló localisatioban egy 2mm-es T2 Falait magas jeladasu terület van.Bal oldalon a frontális kamraszarv mellett egy 5mm-es hasonló jellegű eltérés is abrazolodik.Egyeb kóros jelintenzitás eltérés nem mutatható ki.Diffúziós jelzavar nem abrazolodik.A basalis cisternák és a foramen Magnum szabad.A craniocervicalis átmenet ép.Koros erstruktura nem látható. Vélemény:a jelzett eltérés klinikai jelentősége kérdéses.Kontroll vizsgálat javasolt. Neurologushoz a lettél visszament.Azt mondta felvetődik az agyi keringési zavar, sclerosis multiplex,de nem tipikus az MR-en ebben a formában megjelenő változás, vagy esetleg az UBO jelenség.Szemeszeten voltam ahol mindent rendben találtak.Doktorno az MR januári megismétlését javasolta,ám a háziorvos ma nagyon megijedtem.Azt mondta szerinte ez igen is probléma és keresek fel egy másik szakembert,amit természetesen még is teszek,de mivel nagyon idegesít a dolog szeretném kikérni az ön véleményét. Meg megjegyezném hogy vernyomasommal tavaly szülés után voltak problémák amik azóta rendeződtek,okát nem tudták. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel!D.N.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a koponya MR témában

        Kedves Kérdező ! A fejfájás miatt készült a vizsgálat,de arról már szinte nem is írt. Még mindig fáj? Fokozódik a fájdalom? Kezelhető fájdalomcsillapítóval?Mióta áll fenn? Milyen gyakran lép fel? Van e kiváltó oka, melyet megfigyelt? Ezekre a kérdésekre, személyes fizikai vizsgálatra, labor leletekre,szemészet vizsgálatra, és egyéb belgyógyászati vizsgálatra,- pl. magas vérnyomás-alapozva kell az MRI leleten talált elváltozásokat értékelni, és a fejfájását kezelni.Ez a neurológus feladata. Nagy valószínűséggel,-mint ahogy a leletező orvos le is írta,-az elváltozásoknak klinikai jelentősége nincs. Egy év múlva kontroll vizsgálata javasolt. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. szeptember 11., 13:29; Megválaszolva: 2017. szeptember 19., 06:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó