• Vérvétel-letrox

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Érdeklődnék, hogy TSH hormon vérvételekor, az aznapi letrox adagot vérvétel előtt be kell e venni, vagy sem. Én ugy tudom, hogy csak vv-tel után. Valamint fontos e éhgyomorra menni, vagy jobb e az eredmény, ha előtte nem étkezem?

        WEBBeteg szakértő válasza a vérvétel témában

        Kedves kérdező!
         
        Általában a betegeket megkérjük, hogy a pajzsmirigy hormon ellenőrzés napján hormonpótló gyógyszert ne vegyék be reggel, hanem hozzák magukkal és a vérvétel után nyeljék le. Ennek főként akkor van jelentősége, ha fT4-et is ellenőrzünk. A TSH lassan változik, ezt egy adag bevétele, vagy kihagyása aznap nem befolyásolja. Az étkezés nem befolyásolja az eredményt.
         

         Dr. Fáklya Mónika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-13 20:29:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: