Szűztea kapszula ennyire erősen hatna?

Kedves Doktorúr!

1 hónapja gasztroenterológiai kivizsgálást követően az alábbi diagnózisokat kaptam: irritábilis bél szindróma, reflux nyelőcső gyulladással, gyomor nyálkahárgyagyulladás, néhány pici erózióval.
Az összes leletem negatív lett (vérképből csak a süllyedés lett magasabb a normál értéknél, kolonoszkópia, kilégzéses tesztek, UH, csak a gyomortükrözésnél írták le, hogy felszínesen gyulladt a gyomornyálkahártyám).
Tünet az állandó hasfájás, székrekedés-hasmenés váltakozása, néhány falat utáni teltségérzet, erős hányinger.
Refluxont kaptam és azt mondták nem szükséges kontrollra visszamenni.
Az elmúlt 2 hónap alatt fogytam 10 kg-t.
Közben étrendet változtattam, rostdús (teljes kiőrlésű gabonák, zöldségekben gazdag étrend, és szinte semmi hús fogyasztás, mert attól pár hónapja ránézésre is hányingert kapok).
A legfőbb problémám az, hogy a kapott refluxon tabletta az IBS-en nem segít, a gyomrom meg előtte sem égett, így azt a gyógyszert inkább felcseréltem volna a széklet rendezésére ható valamire.
Kb. 2 hete a patikában ajánlottak szűztea kapszulát, azt mondták az orvosok is ajánlani szokták.
Attól viszont 1 db. kapszula bevétele után 24 órára iszonyatos hasgörcsöket és véres hasmenést kaptam. Akkor még nem gondoltam arra, hogy a kapszula okozhatta, de 1 hét elteltével szombaton ismét bevettem belőle 1 darabot, és rá kb. 10 óra múlva majd kinyúltam a mellékhelyiségben olyan hasgörcseim voltak, és ismét hasmenés, az utolsó 3 alkalom pedig nagy, mennyiségű vért és szinte csak nyákot tartalmazott. Arany erem tuti nincs, nem is érzem és nem is látom, hogy lenne.
Elképesztően fájt a hasam, olyan, mintha tűkkel szurkálták volna a beleimet, ez az érzés pedig azóta is előjön naponta többször is.
Ez normális? A szűztea kapszula állítólag gyógynövény alapú és nagyon kíméletes, de velem úgy tűnik mégsem az, vagy csak én rezeltem be nagyon az átélt élménytől, és mással is így van? 1 db kapszula ilyen hatással bírhat?
Mit ajánl a doktorúr a székrekedéses időszakra?

A választ nagyon köszönöm.

Dr. Plósz János válasza szűztea témában

Kedves Kérdező! A szűztea kapszula okozhat hasi görcsöket, erős hasmenést, bár ennyire markás panaszok nem szoktak jelentkezni, előfordult már, hogy valaki hasonlóan erőteljesen reagáljon. A székrekedés megoldására a Laevolac szirupot illetve a Mucofalk Orange készítményt tudom ajánlani, ez utóbbi IBS-ben is hatékony tud lenni.Üdvözlettel.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.
Megválaszolva: 2009. június 24.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Szűztea káros hatásai
Tisztel Doktor Nő/Úr! Azt hallottam, hogy a szűztea kapszula szedése elszínezi a bélfalakat. Ennek, valamint a kapszulának van valamilyen káros következménye...
Cöliákia eredmény?
Tisztelt Doktor úr! 2023-ban visszatérő fertőzések -torokgyulladás- sokszor előjöttek, antibiotikummal kezelték, majd reflux gyanú merült fel, hogy az...
Has problema
Tisztelt Doktor Úr! Koszomom a vallaszat, en kerdeztem a hasnyal mirigy ugyeben. Ha azzal lenne problemam akkor milyen tuneteim lennenek?
Emésztőrendszeri panaszok
Tisztelt Doktor Úr! Pár napja kérdeztem Öntől szájüregi égő érzéssel kapcsolatban. Válaszát nagyon köszönöm, sokat segített, így más irányba tudok fordulni a...
Xanax ront-e a refluxon?
Kedves Doktorúr! Köszönöm április 22-i válaszát a komplett gasztrenterológiai kivizsgálásom (gasztroszkópia, colonoszk. kapszulás endoszkópia) leleteinek...
Komplex probléma
Üdvözlöm! Én írtam önnek pár napja a komplex emésztőrendszeri problémámmal kapcsolatban, ajánlotta az itopride nevű szert, viszont nekem cerucalt írtak fel...