• További lépések?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Tünde, Ahogy a mellékletben látni lehet elég sok mindenre ételintoleranciát állapítottak meg nálam. Nem rég voltam egy 46 elemes vizsgálaton. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem: Az eredményeket látva milyen további vizsgálatokat javasol esetleg ön? Azt hallottam, hogy a Paleo ami állítólag liszt, cukor és tej mentes táplálékot jelent és ezt kezdi enni az ember, azoknál az egyéneknél ahol a tojás „gyengén pozitív” minősítést kapott, ráerősíthet a tojás érzékenységre. Mert a Paleo étrend sok tojást tartalmaz. Ez igaz? Másik kérdésem, hogy Tej érzékenység esetén gondolom tovább kéne mennem laktóz, illetve tejfehérje érzékenység vizsgálat felé. Igazam van? Sajnos nem értek hozzá, csak olvasok és hallok dolgokat. Kérem, erősítsen meg, ha így van. Válaszait nagyon szépen köszönöm előre is! Köszönettel: Lívia

        Irinyi-Barta Tünde válasza a Ételintolerancia témában

        Kedves Lívia! Mielőtt bármilyen diétát elkezdene, javaslom, hogy gasztroenterológus szakorvossal végeztessen egy kivizsgálást. Ha a szakorvos is javasolja a diagnózis alapján, akkor kezdjen el diétázni. Amennyiben gluténérzékenység áll a háttérben, úgy nem lesz elegendő paleo diétát tartani, hanem szigorú gluténmentes étkezésre kell áttérni. Az pedig, hogy tojásra "gyengén pozitív", nem igazán értelmezhető ebben a formában. Ha konkrét panaszai vannak tejtermékeket, glutént, és/vagy tojást tartalmazó étrend elfogyasztása után, akkor olyan speciális étrend fog kelleni, amely nem tartalmazza ezt/ezeket az élelmiszer(eke)t. Jó egészséget kívánok! Üdvözlettel: Irinyi-Barta Tünde


        Irinyi-Barta Tünde
        okleveles táplálkozástudományi szakember Tőle szeretnék kérdezni

         Irinyi-Barta Tünde

        Kérdés: 2017. augusztus 29., 10:37; Megválaszolva: 2017. augusztus 31., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: