• Lyme kór? Kullancs csípés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! 2011. július 11-én a bal térd hajlatomban kullancs csípett meg. (Börzsönyliget). Sajnos kissé elvakartam, s így az élősködőt nem épen, de aznap csipesszel eltávolítottam. Egy hét múlva jelentkezett a csípés helyén egy piros csík, enyhe égető, viszkető érzéssel, majd napról napra nagyobb kiterjedésű ovális folttá növekedett. 2011. július 25.-én a bőrelváltozás szemléje után az orvos Curam DUO 1000 mg (14 db) filmtablettát írt fel, egy hétre szólóan napi 2x1 adagolással, és Fenistil gélt. Tudomásom szerint Lyme-kór esetén minimum 20 napos (vagy hosszabb idejű) antibiotikum kúra szükséges. Kérdésem: a mellékelt képek alapján valóban fennállhat a Lyme-kór gyanúja, s ha igen elégséges csupán egy heti kúra. Illetve kérjek további gyógyszert. Vagy további szakrendelést keressek fel. Melléklet: fotók Kérem válaszát, köszönettel: Rétsán Gabriella

        Dr. Lakos András válasza a Lyme-kór témában

        A fénykép alapján egyértelműen Lyme betegségről van szó. A Curam rossz választás, az adagolás és az időtartam sem megfelelő. A Fenistil felírása is a hozzá nem értésről tanúskodik. Keressen fel másik orvost, hátha azzal szerencséje lesz...


        Dr. Lakos András
        Infektológus

        Dr. Lakos András

        Kérdés: 2011. július 25., 17:26; Megválaszolva: 2011. július 27., 22:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Egy eléggé kellemetlen, elvont kéréssel fordulnék önhöz. Jelenleg kivizsgálás alatt van, hogy vannak-e bélférgek az emésztőrendszeremben. Emiatt az elmúlt pár napban rendszeresen átvizsgálom a székletemet. Az egyik...
        Tisztelt Doktor Úr! A következő esettel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét: 2008.06 hó időpontban kullancs csípés gyanúval mentem orvoshoz. 2008.05.31(mentőszolg. közp.ügyelet) Statusz:jobb lábszáron gyerektenyérnyi viszkető,...