• Nyirokcsomók az áll alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr nő/úr. Az lenne a problémám lassan egy hónapja volt afta a számba a jobb oldalon és közvetlen utánna 4 napig tartó torokfájás.És észrevettem a jobb állkapocs alatt több kis nyirokcsomót de van 1db amelyik egy kicsit nagyobb a többitől jól mozog 1,5 cm nem nagyobb.Illetve ma meg találtam a nyakamon a jobb oldalon 2db ny.csomót az egyik alig érzik a másik közvetlen alatta van de ő sem nagyobb 1cm-től mióta észrevettem piszkálom őket mert nagyon félek a limfómától, nagyon sokszor volt mandula gyulladásom gyerekorba manduláim meg vannak.Kérdésem az lenne ,hogy mekkora a elfogadható mérette a nyirokcsomóknak illetve nem gond , hogy ki lehet őket tapintani. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Molnár Anna válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! A szervezet természetes védekező mechanizmusához hozzátartozik, hogy gyulladás esetén a környéki nyirokcsomók megnagyobbodnak, esetleg fájdalmassá válnak. A nyirokcsomók méretét pontosan csak UH vizsgálttal lehet meghatározni.A fej-nyak régióban az 1 cm-nél nagyobb nyirokcsomók fokozott figyelmet érdemelnek. De az Ön esetében, mivel fertőzése zajlott, teljesen természetes, hogy még tapintja ezeket a nyirokcsomókat. Amennyiben ezek mérete növekedne, visszatérő láz, fogyás, éjszakai izzadás panasza is fennálna, forduljon orvoshoz!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2010. október 04., 14:48; Megválaszolva: 2010. október 08., 11:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...