• Nyirokcsomók az áll alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr nő/úr. Az lenne a problémám lassan egy hónapja volt afta a számba a jobb oldalon és közvetlen utánna 4 napig tartó torokfájás.És észrevettem a jobb állkapocs alatt több kis nyirokcsomót de van 1db amelyik egy kicsit nagyobb a többitől jól mozog 1,5 cm nem nagyobb.Illetve ma meg találtam a nyakamon a jobb oldalon 2db ny.csomót az egyik alig érzik a másik közvetlen alatta van de ő sem nagyobb 1cm-től mióta észrevettem piszkálom őket mert nagyon félek a limfómától, nagyon sokszor volt mandula gyulladásom gyerekorba manduláim meg vannak.Kérdésem az lenne ,hogy mekkora a elfogadható mérette a nyirokcsomóknak illetve nem gond , hogy ki lehet őket tapintani. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Molnár Anna válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! A szervezet természetes védekező mechanizmusához hozzátartozik, hogy gyulladás esetén a környéki nyirokcsomók megnagyobbodnak, esetleg fájdalmassá válnak. A nyirokcsomók méretét pontosan csak UH vizsgálttal lehet meghatározni.A fej-nyak régióban az 1 cm-nél nagyobb nyirokcsomók fokozott figyelmet érdemelnek. De az Ön esetében, mivel fertőzése zajlott, teljesen természetes, hogy még tapintja ezeket a nyirokcsomókat. Amennyiben ezek mérete növekedne, visszatérő láz, fogyás, éjszakai izzadás panasza is fennálna, forduljon orvoshoz!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2010. október 04., 14:48; Megválaszolva: 2010. október 08., 11:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: