• Koleszterin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Cím! Kérdésem lenne, hogy az LDH és a HDL COLESZTRIN is egy kicsivel magasabb a megengedett értéknél. a sima coleszterinem 6.2.Szükséges -e gyógyszert szednem, vagy elég hogyha pl. omega -3 kapszulát eszem? Köszönöm válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a koleszterin témában

        Kedves Hölgyem! Ez több tényezőtől is függ, egyrészt az ön betegségeitől, másrészt a korábbi leletektől, mennyire régóta magasak a lipidek, diétázott-e már, az működött-e, stb. Ha nincs kísérőbetegség, és most először van ilyen érték, korábban nem diétázott, egyelőre elég a diéta plusz testmozgás, omegazsírok fogyasztása, pár hónap után kontroll, ha akkor is magas, akkor gyógyszer indokolt. Erre a kérésre pontos választ a háziorvos adhat.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. augusztus 07., 17:51; Megválaszolva: 2010. augusztus 10., 11:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: